ΑυτοδιοίκησηΚρήτηΠολιτισμός

Τελική αναμέτρηση του διαγωνισμού Κρέπα με άρωμα Κρήτης στα Χανιά

Τελική αναμέτρηση του διαγωνισμού Κρέπα με άρωμα Κρήτης στα Χανιά από τον Ελληνογαλλικό Σύλλογο Χανίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων -ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ και υπό την αιγίδα της Γαλλικής Πρεσβείας στην Ελλάδα που διοργανώνουν και φιλοξενούν την Τετάρτη, 18-5-2022, στις 17.00 μμ, στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων (Νεώριο Μόρο).

Οι νικητές του πρώτου γύρου θα διασταυρώσουν τις μαγειρικές και γαστρονομικές τους δεινότητες ενώπιον των εκλεκτών καλεσμένων και κριτών, όπως ο chef Jean-Marie Hoffman και ο Chef Pâtissier Στέλιος Παρλιάρος που Θα είναι επίτιμοι κριτές στον τελικό γύρο του διαγωνισμού για την Αλμυρή και Γλυκιά Κρέπα με άρωμα Κρήτης που θα ξεκινήσει στις 17.00 στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Χανίων.

Μετά το διαγωνισμό ο Chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Jean-Marie Hoffman και ο Chef Pâtissier Στέλιος Παρλιάρος θα μείνουν μαζί μας,  παρουσιάζοντας στον ίδιο χώρο, στις 20.00 μμ το νέο τους βιβλίο ΜΑΖΙ-ENSEMBLE που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΙΑΝΟΣ. Ένα βιβλίο  ορόσημο της συνάντησης των δρόμων των δύο chef, ένα ταξίδι εμπειριών και ανταλλαγών, μέσα απ’ το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό για την γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, που περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα,  απευθύνεται σε Έλληνες που αγαπούν τη γαλλική κουζίνα, σε Γάλλους που θέλουν να ανακαλύψουν την ελληνική μαγειρική, αλλά και σε όποιον αγαπά την κουλτούρα της γαστρονομίας . Ένα εκπληκτικό νέο βιβλίο γαστρονομίας που εξιστορεί ένα πολιτισμικό πάντρεμα!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε  τους διαγωνιζόμενους  που συμμετέχουν με  ιδιαίτερες γεύσεις και συμβάλουν στην  ανάδειξη των μοναδικών περιζήτητων και ευαίσθητων υλικών της Κρητικής γης.

Μεγάλη μας τιμή η παρουσία τους καθώς και η δική σας σε μια δράση όπου η γαστρονομία ενώνει δυο λαούς και τους πολιτισμούς τους

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο