ΑπόψειςΚόσμος

H ιστορία ενός διαρκούς bullying της Ελισάβετ Μ. Μπούρα

H ιστορία ενός διαρκούς bullying, είναι ο τίτλος του κειμένου της κ. Ελισάβετ Μ. Μπούρα , όπως εστάλη στην ηλεκτρονική μας έκδοση με την παράκληση να δημοσιευτεί .

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο

Αγαπητέ αρθρογράφε του Δημαρχείου,

 

της Ελισάβετ Μ. Μπούρα

Με ένα στίχο θα αρχίσω, γιατί ταιριάζει στο παραμύθι που μας εξιστόρησες για τη «δημότισσα» και τον ένα (;) κάδο: «Τα ψέμματα που τα πες με το πρώτο σου το γάλα»… Και για όσα ψευδώς απαρίθμησες, να σου θυμίσω ότι η δημοτική αρχή έχει επιτεθεί παλαιότερα, με την ίδια αιτίαση εναντίον της “δημότισσας” και παραθέτω το επίμαχο δημοσίευμα. Δεν ανέφερε όμως τότε, οτιδήποτε για “αγκαλιές και φιλιά!!”, γιατί είναι το νέο σου αφήγημα. Αφού δεν μπορείς να κάμψεις την ξεροκέφαλη “δημότισσα”, που επιμένει τεκμηριωμένα να αρθρογραφεί, τι να κάνεις; Ηθική εξόντωση, μπράβο! Το βρήκες. Και γελάνε όλοι για το παραμύθι δίχως δράκο. Αφού οι απειλές δεν πιάσανε στη πρώτη επίθεση, τώρα μήπως θυμηθείς και τίποτα άλλο, κάτι άλλο θα σκεφτείς, δεν σε φοβάμαι έχεις φαντασία εσύ…

Σκληρή απάντηση της δημοτικής αρχής σε επιστολή αναγνώστριας για το καμένο φορτηγάκι

Η ιστορία ενός κάδου

Λοιπόν η αλήθεια για την «Η ιστορία ενός κάδου…» είναι -και υπάρχουν και τα έγγραφα, αμέτρητα έγγραφα, με αριθμό πρωτοκόλλου το κάθε ένα-, ότι οι κάδοι είναι δύο και δεν γράφουν όνομα, δεν τους έφερε μαζί της η “δημότισσα”, όταν έχτισε το 2000 στο οικόπεδο το σπίτι της.  Ήταν εκεί ο ένας, πολύ αργότερα ήρθε κι η ανακύκλωση, για να εξυπηρετούν τις πολυκατοικίες μετά τη διασταύρωση. Μια βολική λύση για όλους, αφού ήταν οικόπεδο.

Όταν η “δημότισσα” πήγε στον αρμόδιο στην Τεχνική Υπηρεσία, διαμαρτυρόμενη και για την παράνομη στάθμευση, όχι μόνο για τους κάδους, αμέσως πήρε την απάντηση “θα το δούμε, έχεις δίκιο πάνω στη γωνία στην έξοδο νόμιμου χώρου στάθμευσης, σίγουρα απαγορεύεται, να δούμε, χρειάζεται πινακίδα για αποτροπή στάθμευσης και αλλαγή χωροθέτησης, πέραν των 10 μέτρων, είναι διασταύρωση”.  ‘Έδειξε και την άδεια οικοδομής, “μονοκατοικία ή διπλοκατοικία δεν μπαίνουν κάδοι, άλλωστε οι κάδοι είναι για τις πολυκατοικίες και επαγγελματικές χρήσεις”. Πάλι ο προϊστάμενος υποσχέθηκε να το διευθετήσει, αλλά “πήγαινε και στο δήμαρχο, αυτός αποφασίζει”. Όταν ξαναπήγε μετά από δυο χρόνια ή ίδια απάντηση. Πάντα είχε δίκιο η “δημότισσα”, αλλά ποτέ δεν το έβρισκε.

Και τελικά πήγε και στο δήμαρχο και κατάλαβε γιατί συνεχίζεται η παράνομη χωροθέτηση. Γιατί η μονοκατοικία της “δημότισσας” δεν έχει άλλη όμορη ιδιοκτησία, ανάμεσα σε διασταύρωση σε κεντρικό δρόμο και διασταύρωση τύπου “Τ” με αδιέξοδο, δεν ενοχλείται κανένας άλλος από τους κάδους. Και έτσι οι εκατοντάδες στα δυο οικοδομικά τετράγωνα  μετά την κεντρική διασταύρωση είναι ικανοποιημένοι. Και τα σκουπίδια τους στη πόρτα της μονοκατοικίας, εντάξει “εκ περιτροπής”, τι να κάνουν αφού αυτή η ξεροκέφαλη “γνωρίζει από νομοθεσία και επιμένει να διαμαρτύρεται εγγράφως”.

Και όπως της είπε ο πρώην Δήμαρχος  “εσύ είσαι μία, αυτοί είναι πολλοί” και ο νυν “θέλουμε το κεφάλι μας ήσυχο, είσαι  δική μας, κάνε υπομονή” και όταν η δημότισσα είπε “μα κινδυνεύουμε, από την παράνομη στάθμευση και το φράγμα ορατότητας σε συνδυασμό με τους κάδους, καθημερινά όλοι όσοι διέρχονται από αυτό το σημείο ακόμα και οι  ίδιοι που φέρνουν τα σκουπίδια τους, διασχίζοντας τη διασταύρωση και σταματούν εκτεθειμένοι στην οδική κυκλοφορία να τα πετάξουν στο κάδο, και όταν είναι απέναντι δίπλα στη στάση του λεωφορείου “,  απάντηση καμία, μόνο έσκυψε το κεφάλι και της έδειξε την έξοδο από το γραφείο.

Μια  διασταύρωση με ανάποδη προτεραιότητα, όπως της είπε και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, συνέχεια συγκρούσεις οχημάτων, βρεφονηπιακός σταθμός πιο πέρα και Γυμνάσιο, έλλειψη ορατότητας σε μια διασταύρωση καρμανιόλα, σοβαροί τραυματισμοί οδηγών δίτροχων, πλήρης έλλειψη πρόσβασης πεζών στο πεζοδρόμιο, σε απότομη κατηφόρα με διαδρομή λεωφορείου και βέβαια η μοναδική μονοκατοικία που μοιράζεται τα σκουπίδια των πολυκατοικιών που δεν έχουν κάδους μετά τη διασταύρωση, πάνω από 50 μέτρα.

Μια οικογένεια που κινδυνεύει καθημερινά, βγαίνοντας από το νόμιμο χώρο στάθμευσης, είτε υπάρχει παράνομη στάθμευση και παράνομη χωροθέτηση κάδων είτε όχι.  Όσοι  περνούν, το ξέρουν καλά, αλλά έχουν επιλογή να μην ξαναπεράσουν, οι κάτοικοι της μονοκατοικίας όμως δεν έχουν άλλη επιλογή. Και βέβαια, τα σκουπίδια 20 -25 πολυκατοικιών, μια μονοκατοικία ανάμεσα σε μικρές ή μεγάλες πολυκατοικίες, δίκαιη μοιρασιά έτσι δεν είναι Δήμαρχε; Ναι ιδιοτελές και άδικο το αίτημα, αλλά ποιων; Των πολλών που επιμένουν να υπάρχουν εμπόδια ορατότητας από την μεριά που πρέπει να ελέγξει ο οδηγός και να μοιραζόμαστε εξίσου τα σκουπίδια μας, 200-300 κάτοικοι μετά τη διασταύρωση, με τους τρεις κατοίκους της μονοκατοικίας.

Και τότε ξεκινά και το Βullying

Το 2009 η εφημερίδα «Παρέμβαση» του σημερινού Δημάρχου, στο φύλλο Μαΐου, φιλοξένησε τη σχετική καταγγελία για την ανορθολογική χωροθέτηση των κάδων στη μονοκατοικία, κατά παράβαση ΚΟΚ άρθρο 34 στάθμευση σε διασταύρωση (10 μέτρα) και εμπόδια στο δρόμο, έλλειψη ορατότητας”, αλλά και καταγγελία για την προσωπική επίθεση εναντίον της «δημότισσας» από τον τότε αντιδήμαρχο. O τότε αντιδήμαρχος είχε κατηγορήσει τη “δημότισσα” για πλαστογραφία μετά τη συλλογή υπογραφών από συχνά διερχόμενους και γείτονες. Ο σημερινός Δήμαρχος παρέλαβε το αίτημά της μετά από τηλεφωνική επικοινωνία (στη διάθεσή σας το έντυπο).

Το 2010 ο σημερινός δήμαρχος υπερασπίστηκε τη “δημότισσα” για  το επίμαχο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο τον Ιούνιο, μαζί με τον σ. Βίτσα και τον κύριο Τσατσαμπά (τα πρακτικά στη διάθεσή σας).

Το 2014 στην εκστρατεία καθαριότητας της τωρινής δημοτικής αρχής, 19 Οκτωβρίου, η “δημότισσα” πήρε μέρος και ενθαρρύνθηκε από τον αντιδήμαρχο καθαριότητας να θέσει γραπτώς τα αιτήματα της, εκ νέου. Τώρα είχαν αλλάξει τα πράγματα.

Μετά έγιναν επισκέψεις -ναι, στο Δημαρχείο που ο ίδιος ο Δήμαρχος επιμένει ότι είναι ανοιχτό σε όλους τους δημότες– και υποσχέσεις από τον ίδιο τον Δήμαρχο, ο οποίος επέμενε ότι η διασταύρωση στη μονοκατοικία της είναι από τις πιο επικίνδυνες και θα λυθεί το θέμα. Αφού κατάλαβε ότι εμπαιζόταν, δεν ξαναπήγε στον αντιδήμαρχο καθαριότητας ή στο Δήμαρχο. Πήγε στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Τεχνικής Υπηρεσία για να του εκθέσει το πρόβλημα της  μη ύπαρξης μελέτης χωροθέτησης για τα εμπόδια γενικά στην πόλη μας και ειδικά για το πρόβλημά της.

Ο αρμόδιος προϊστάμενος, στον οποίο την παρέπεμψε ο αντιδήμαρχος, την χλεύασε ότι «δεν ισχύει ο Κτηριοδομικός Κανονισμός, είναι του 1989, είναι παλιός, δεν ισχύουν οι αστυνομικές διατάξεις, δεν ισχύει ο ΚΟΚ και στο τέλος “ισχύει ότι πούμε εμείς και φύγε γιατί έχουμε δουλειά”. Ήταν ο ίδιος στον οποίο είχε απευθυνθεί από την αρχή, άλλα έλεγε τότε, άλλα τώρα.

Όσο για τα γλυκά, ναι είπες και μια αλήθεια, η αστική ευγένεια αυτό επιτάσσει όταν πας επίσκεψη σε έναν γνωστό από παλιά, που σε υπερασπίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και φιλοξένησε τη καταγγελία σου στην εφημερίδα του. Που τον ξέρεις και τον χαιρετάς στο δρόμο, που τον βλέπεις  στο φαρμακείο της οδού Θερμοπυλών, που πας στο ίδιο γυμναστήριο με τη γυναίκα του και το γιο του, που τον συναντάς παρέα του πατέρα σου και του θείου σου στο καφέ της γειτονιάς.

Γιατί πριν 20 χρόνια περίπου, που εισήλθε στο Δημοτικό συμβούλιο ο σημερινός Δήμαρχος, η οικογένεια της “δημότισσας” τον ψήφισε και τον στηρίζει έκτοτε και ο θείος δίνει την γραμμή σε κάθε εκλογική αναμέτρηση ποια πρόσωπα του συνδυασμού θα πρέπει να σταυρωθούν για να εκλεγούν, έτσι δεν είναι κύριε Μόσχο;

Και δεν χρειάζεται η “δημότισσα” να παραμονεύει για να φωτογραφίσει οτιδήποτε. Άλλωστε είναι ελάχιστες οι ώρες που ζει στη πόλη μας.  Όλα είναι εκεί, κάθε μέρα, πρωί και βράδυ, η βρωμιά, η εγκατάλειψη, η απαξίωση, η αδιαφορία για τη ζωή μας. Το καρδιοχτύπι κάθε φορά που ο μικρός γιος παίρνει το αυτοκίνητο και πρέπει να ελέγξει πρώτα αριστερά τη παράνομη στάθμευση στο STOP (απαγορεύεται στα 12 μέτρα αλλά είπαμε η παράνομη στάθμευση προηγείται) και μετά αυτό τον άθλο να βγει στη Σάμου.

Βγες τώρα μια βόλτα, όπου θέλεις, σε 50 μέτρα αρθρογράφε, θα τα συναντήσεις όλα, αλλά ξέχασα εσύ δεν μένεις στο Χαϊδάρι, σταθμεύεις τη μηχανή ή το αυτοκίνητό σου στο υπόγειο γκαράζ του Δημαρχείου, που πληρώνουμε όλοι εμείς οι δημότες, ανεβαίνεις στο  γραφείο σου και αρχίζεις να πετάς λάσπη και ψέματα, στους δημότες που σε πληρώνουν. Και τα αμέτρητα μηνύματα με φωτογραφίες που της στέλνουν γνωστοί και άγνωστοι και την παρακαλούν να γράψει για τη δική τους γειτονιά, τη δική τους “ιστοριούλα”. Γιατί η αλήθεια είναι ότι κινδυνεύουμε και το σωστό του αρθρογράφου δεν έχει καμία σχέση με την επικίνδυνη και αβίωτη κατάσταση που επικρατεί στη καθημερινότητα της πόλης.

Και ναι, εδώ ήμασταν και πριν 40 και πριν 30 χρόνια και πηγαίναμε σχολείο και μετά προσπαθούσαμε για δουλειά και οικογένεια, να σταθούμε στα πόδια μας.  Γι’ αυτό ψηφίζαμε εσάς να μας αντιπροσωπεύσετε και να υποστηρίξετε τις ζωές μας και την πρόοδο της πόλης. Τότε παίρνατε μισθό δημοτικοί σύμβουλοι και για τις συνεδριάσεις.

Και τι κάνατε στις οικονομικές επιτροπές και στα άλλα θεσμοθετημένα όργανα; Φροντίσατε μήπως να εισπραχθούν χρήματα από δημοτική περιουσία, πράξη εφαρμογής στο Άνω Δάσος που βοά ο τόπος; Να γίνουν έργα από ΕΣΠΑ και χρηματοδότηση όπως ο ΘΗΣΕΑΣ, που ξεκίνησε το 2008 και συνεχίσθηκε μέχρι το 2016, πήραν χρήματα οι άλλοι δήμοι και έφτιαξαν πεζοδρόμια και οδοστρώματα και χώρους πρασίνου. Ο Δήμος Χαϊδαρίου από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ μόνο για την ανέγερση του Δημαρχείου ζήτησε και πήρε χρηματοδότηση και ακόμα ένα  έργο «Κτίριο Πολιτισμού στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου».

Πού είναι οι ενστάσεις και οι προσφυγές για τα θέματα αυτά που είχατε έννομο συμφέρον  για να τις αποτρέψετε, εφόσον δεν είναι για το όφελος της πόλης. Πού είναι οι προτάσεις που κάνατε, με μελέτες τεκμηριωμένες, για έργα και βελτίωση της πόλης; Και αφού είστε στο Δημοτικό Συμβούλιο πέραν της εικοσαετίας, δεν έπρεπε να είχατε έτοιμο σχέδιο  με μελέτες; Και την επομένη μέρα που αναλάβατε καθήκοντα, δεν θα έπρεπε να είχατε ξεκινήσει με γνώση των προβλημάτων και αποφασιστικότητα και εργατικότητα; Δεν ξέρατε ότι δεν υπάρχουν απορριμματοφόρα, δεν ξέρατε ότι πνίγονται στην Ιερού Λόχου και στην Κορυτσάς με μια βροχή; Πού είναι “η ολική αντιπλημμυρική μελέτη για τη Δυτική Αθήνα, ύψους 5 εκ., και η μελέτη για τη συγκράτηση των νερών του Ποικίλου όρους που συμπληρώνουν τον σχεδιασμό για τη Δυτική Αθήνα”; Εσείς το αναφέρατε στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα “μπαλώματα” που κάνετε δεν είναι αντιπλημμυρικά  έργα.

Δεν ξέρατε ότι δεν επαρκούν οι βρεφονηπιακοί, ότι οι παιδικές χαρές έχουν σοβαρά προβλήματα καθαριότητας, εξοπλισμού και είναι επικίνδυνες για τα παιδιά; Δεν ξέρετε τη γάγγραινα-παράνομη στάθμευση; Πού είναι η κυκλοφοριακή μελέτη που πληρώσαμε και εν κρυπτώ πέρασε ένα βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας. Και τα οικονομικά τα είδατε πρώτη φορά όταν αναλάβατε; Δεν είχατε ζητήσει ενημέρωση και συγκεκριμένες  καταστάσεις με κωδικούς;  Όπως ο απολογιστικός του 2017 που αναρτήσατε αυτή τη βδομάδα στο διαύγεια και οποιοσδήποτε μπορεί να δει τα οικονομικά του δήμου μας. Εγώ τα έχω βρει  στο διαύγεια, εσείς που είχατε και τη θεσμοθετημένη ευθύνη ως μέλη του δημοτικού συμβουλίου, δεν τα είχατε δει πριν αναλάβετε και βρεθήκατε προ εκπλήξεως το 2014; Που ήσασταν εσείς κύριε Δήμαρχε και κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι τόσα χρόνια; Εσείς αφήσατε τα προβλήματα να γίνουν βουνά. Εσείς έχετε ευθύνη γιατί ζητήσατε τη ψήφο μας να μας αντιπροσωπεύσετε, μας παρακαλάγατε ,να πάρετε τους φόρους και τα τέλη μας και να τα κάνετε έργα προς όφελος μας.

Και μην μας λέτε για το στόλο για τη καθαριότητα που ΘΑ αποκτήσουμε, στις 16/10/2018 στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, πήρατε απόφαση για τους όρους του σχετικού δανείου, αλλά μόνο μέχρι να ελεγχθεί από το ελεγκτικό συνέδριο θα περάσει μήνας,  και ο λογαριασμός για όλους μας  από τα τοκοχρεωλύσια για Δέκα χρόνια: 1.539.693,5 ευρώ. Υπάρχουν λύσεις και για τα εμπόδια στα πεζοδρόμια και για την επισκευή τους και για τα έργα τα αντιπλημμυρικά και για τα σχολειά και τις παιδικές χαρές,  από οικονομικά προγράμματα ακόμα και απευθείας από Ε.Ε. ειδικά για δήμους – τώρα κάνατε και μελέτη με 880.000 ευρώ για να προχωρήσετε σε διαγωνισμό  για την  επισκευή και πιστοποίηση  τους, είκοσι τρεις (23) τον αριθμό. Γιατί τώρα στο τέλος της θητείας σας και μετά από 4 ολόκληρα χρόνια που λέγατε δεν έχουμε λεφτά, που τα βρήκατε τώρα τα λεφτά ;

Η δημιουργία και η συνεχής συντήρηση ενός φροντισμένου, αισθητικά καλού και ασφαλούς περιβάλλοντος, εκτός από την πρόληψη ατυχημάτων την οποία εξυπηρετεί, προσφέρει επιπλέον μια ανεκτίμητη αίσθηση φροντίδας και ασφάλειας στους πολίτες. Τους βοηθά να συνειδητοποιήσουν την αξία της ζωής , την ευταξία και ευκοσμία ως απαράβατο κανόνα σεβασμού προς την πόλη , γιατί η πόλη είναι το σπίτι μας, όχι οι τέσσερις τοίχοι της ιδιωτικής ιδιοκτησίας μας αλλά οι δρόμοι, οι πλατείες, τα σχολεία , τα δημοτικά κτίρια , όλα είναι κοινά, δημιουργήθηκαν από τα έσοδα των φόρων μας και από κοινού πρέπει να τα φροντίζουμε . Και η εκάστοτε δημοτική αρχή οφείλει πρωτίστως να διοικεί με  γνώμονα την  νομιμότητα , ισόνομα και ισότιμα . Αυτό είναι το σωστό που ορίζει η λογική και το Σύνταγμα μας .

Για την αντιγραφή,

Ελισάβετ Μ. Μπούρα

ΥΓ 1. Για τις κυρίες που έβαλαν καρδούλες και like  στο συκοφαντικό και σεξιστικό δημοσίευμα να θυμίσω ότι οι άνδρες την διαφορετική, που τολμά να υψώσει ανάστημα, γυναίκα, “Την έκαψαν σαν μάγισσα, όπως τόσες χιλιάδες γυναίκες στον Μεσαίωνα, την δολοφόνησαν σαν επαναστάτρια, όπως τη Ρόζα Λούξεμπουργκ, τη βασάνισαν σαν Κομμουνίστρια, όπως την Ηλέκτρα Αποστόλου, την εκτέλεσαν σαν εχθρό του έθνους, όπως την Ειρήνη Γκίνη, της πέταξαν βιτριόλι σαν μετανάστρια συνδικαλίστρια όπως την Κωνσταντίνα Κούνεβα”, έχει πει η Αλέκα αν δεν κάνω λάθος.
Τι θα γίνει αν τους δυσαρεστήσετε εσείς; Περιμένω και τις άλλες ιστοριούλες , εναγωνίως!


ΥΓ 2. Δείτε τι γράφει ο κανονισμός καθαριότητας του Δήμου

ΥΓ 3  Ξέχασες επίσης την αλληλογραφία και τα έγγραφα που έχει υποβάλλει και συνεχώς υπενθυμίζει βάσει ΚΟΚ και συναφούς νομοθεσίας για προσβάσιμη αλυσίδα και άρση εμποδίων στο κοινόχρηστο χώρο, ενδεικτικά μόνο, το παρακάτω που δεν είχαν υπόψιν οι αρμόδιοι ούτε ο Δήμαρχος, ο Ν. 3481/06 (άρθρο 7) για τη συντήρηση των οδών:

“Οι αρμόδιες για τη συντήρηση των οδών υπηρεσίες υποχρεούνται να ελέγχουν,τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο, τις οδούς αρμοδιότητάς τους, για τη διαπίστωση βλαβών του οδοστρώματος και των λοιπών στοιχείων ασφαλείας της οδού …… Τα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας υποχρεούνται να ειδοποιούν αμέσως και εγγράφως τις αρμόδιες για τη συντήρηση των οδών υπηρεσίες, ………… που υποπίπτουν στην αντίληψή τους και εκθέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των χρηστών της οδού. Επίσης δίνεται η δυνατότητα σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη να προβαίνει σε γραπτή ειδοποίηση των αρμόδιων για τη συντήρηση υπηρεσιών, με οποιοδήποτε μέσο (όπως τηλεομοιοτυπία, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, ταχυδρομική επιστολή).”

Επίσης η “δημότισσα” μεταξύ άλλων, έχει αποστείλει έγγραφο στη Περιφέρεια για την καθυστέρηση σχετικά με το δίκτυο ομβρίων πριν τη γέφυρα Ασπροπύργου, που με τη παραμικρή βροχή γίνεται λίμνη. Έχει μάλιστα στείλει καταγγελία στον τοπικό Τύπο, άρα να περιμένει από τον αρμόδιο περιφερειάρχη Δυτικής Αθήνας, ανάλογη επίθεση;

Επίσης η “δημότισσα” έχει αποστείλει και στο Δήμο Αθηναίων και στη Δημοτική Αστυνομία, ανάλογα έγγραφα για παράνομη στάθμευση και κάδους για συγκεκριμένες οδούς στο ιστορικό κέντρο, άρα να περιμένει ανάλογη επίθεση και από τον κ. Καμίνη;

Επίσης η “δημότισσα” έχει αποστείλει e-mail, για να επιστραφεί η παραλία Σκαραμαγκά  στη πόλη μας, άρα να περιμένει ανάλογη επίθεση από τον κ. Πρωθυπουργό;

ΥΓ. 4 Προτροπή προς τους υποψηφίους για δέσμευση για τα θέματα της απρόσκοπτης πρόσβασης στο κοινόχρηστο χώρο, παράνομη στάθμευση, τεχνική μελέτη για αστικό εξοπλισμό, κατάληψη δημόσιου χώρου από επαγγελματίες (αφού έχουμε κανονισμό κοινοχρήστων χώρων γιατί δεν έχει συσταθεί η αρμόδια επιτροπή ελέγχου);

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο