ΑθήναΧωρίς κατηγορία

Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης: Το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής

robinson_club_kyllini_beach_001_591149550
Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης ενέκρινε το ετήσιο πρόγραμμα τουριστικής προβολής.Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης είναι δήμος της Δυτικής Ελλάδας που συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης από την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Ανδραβίδας, Βουπρασίας, Κάστρου – Κυλλήνης και Λεχαινών.
Η έκταση του νέου Δήμου είναι 354,12 τ.χλμ. Έδρα του δήμου ορίστηκαν τα Λεχαινά και ιστορική έδρα η Βάρδα. Ο δήμος έχει πλούσια παραγωγή σε αγροτικά προϊόντα και αλιεία, είναι στη πλειοψηφία του πεδινός, σε μεγάλο μέρος του βρέχεται από το Ιόνιο Πέλαγος, έχει αρκετές παραλίες όπου έχουν δημιουργηθεί τουριστικά καταλύματα όλων των ειδών (από υπερπολυτελή ξενοδοχεία ως campings), έχει το Λιμάνι της Κυλλήνης όπου υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Κεφαλονιά και την Ζάκυνθο, έχει το Πολεμικό Αεροδρόμιο – της Ανδραβίδας, και ένα πλήθος ιστορικών μνημείων και αξιοθέατων.Αν και στην περιοχή η τουριστική δραστηριότητα έχει αρχίσει πάνω από 100 χρόνια και έχουν δημιουργηθεί αρκετές τουριστικές επιχειρήσεις η ανάπτυξη δεν βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο.
Σε όλη την ακτογραμμή του Δήμου υπάρχουν μόνο 3 γαλάζιες σημαίες και αυτές λόγω των δύο μεγάλων τουριστικών επιχειρήσεων που υπάρχουν στην περιοχή.
Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων αφορά στα εξής:

– Δημιουργία «ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας» και λογότυπου του Δήμου. Η γεωγραφική θέση του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης στο βορειοδυτικό μέρος της Πελοποννήσου προσφέρει δικαιωματικά τον όρο «γεωγραφικό πλεονέκτημα» έναντι άλλων περιοχών της Ελλάδας, βασιζόμενη στην αμφιθεατρική θέση του Δήμου με θέα τα διακριτά με το μάτι νησιά του Ιονίου (Ζάκυνθος και Κεφαλονιά).
Ο όρος «γεωγραφικό πλεονέκτημα» ενισχύεται από την αρμονικής συνύπαρξη βουνού, θάλασσας και δάσους αναδεικνύοντας τον τόπο σε εξαιρετικής κατηγορίας Τουριστικό Προορισμό δραστηριοτήτων και αναψυχής.
Με κεντρικό άξονα τον «Τουρισμό Αναψυχής» που είναι η κυρίως και επικρατούσα Μορφή Τουρισμού που επικρατεί στον Δήμο Ανδραβίδας –Κυλλήνης δηλαδή τουρίστες που επιθυμούν να ξεκουραστούν απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές τους θα αναπτυχθεί το κυρίως Τουριστικό Προϊόν αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που παρέχεται στον δήμο προς όφελος του Δήμου και των Δημοτών.
Η κυρίως βάση θα δοθεί στις παραλίες όπου θα οργανωθούν σε βάση Ευρωπαϊκών και Διεθνών προδιαγραφών. Ως απόρροια των παραπάνω κρίνεται αναγκαία η δημιουργία λογότυπου τόσο στα ελληνικά όσο και σε άλλες γλώσσες (γερμανικά, γαλλικά, ισπανικά, ρώσικα, κινέζικα, αραβικά)

– Δημιουργία Μητρώου ΤουρισμούΓια την αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος και τον αρτιότερο σχεδιασμό μελλοντικών προγραμμάτων, καθώς επίσης και την κρίση των ετήσιων αποτελεσμάτων των εκάστοτε προγραμμάτων δράσης είναι χρήσιμο να δημιουργηθεί ένα μητρώο με στοιχεία επιχειρήσεων, προσέλευσης τουριστών, επισκεψιμότητας μνημείων, συμμετοχής σε εκδηλώσεις κτλ.

– Δημιουργία διαφημιστικού έντυπου-cd για τον Δήμο Επιτακτικής ανάγκης χρήζει η λήψη φωτογραφιών και πλάνων/βίντεο προκειμένου να αποτυπωθεί η φυσική, ιστορική και πολιτιστική ομορφιά του τόπου, και να χρησιμοποιηθεί στη δημιουργία διαφημιστικού εντύπου στο οποίο θα προβάλλονται οι ομορφιές, η ιστορία, ο πολιτισμός, η οικονομία και οι δραστηριότητες του Δήμου.
Γλώσσα: ελληνικά, αγγλικά , γερμανικά αρχικά και στη συνέχεια γαλλικά, ρώσικα, ισπανικά, ιταλικά, κινέζικα.

– Δημιουργία διαφημιστικού τουριστικού οδηγού του ΔήμουΕίναι χρήσιμο για τον επισκέπτη να υπάρχει ένας οδηγός ο οποίος θα περιλαμβάνει έναν αναλυτικό χάρτη της περιοχής καθώς και επιχειρήσεις που μπορεί να απευθυνθεί καθ’ όλη τη διάρκεια της διαμονής του (ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια, καφετέριες, παραδοσιακά προϊόντα κτλ)Γλώσσα: ελληνικά, αγγλικά , γερμανικά αρχικά και στη συνέχεια γαλλικά, ρώσικα, ισπανικά, ιταλικά, κινέζικα.

– Δημιουργία λίστας επιχειρήσεων στο site του ΔήμουΔεδομένης της ευρείας χρήσης του internet παγκοσμίως είναι σημαντική η εμφάνιση στοιχείων επιχειρήσεων του Δήμου στο site με κάθε επιφύλαξη και χωρίς να είναι ο στόχος του προγράμματος η προβολή των επιχειρήσεων.

– Δημιουργία forum στο site του Δήμου- Δημιουργία internet portal και bannerΑποτελεσματική θα ήταν η εμφάνιση ενός banner με φράσεις και φωτογραφίες που αναδεικνύουν παραδόσεις, τοπία, γαστρονομία και πολιτισμό του Δήμου προκειμένου να:- αυξηθεί η επισκεψιμότητα του site του Δήμου.- δημόσιες σχέσεις με τουριστικές επιχειρήσεις και συλλόγους που δραστηριοποιούνται στα όρια του Δήμου.
Είναι σημαντική η επαφή με επιχειρηματίες και συλλόγους προκειμένου να κάνουν και αυτοί της προτάσεις τους και να συμβάλλουν όσο μπορούν στο έργο αυτό του Δήμο προς όφελος όλων.

– Επαφή με το εμπορικό και ξενοδοχειακό επιμελητήριο. Αποδοτική θα ήταν και η στενή συνεργασία με το ξενοδοχειακό και το εμπορικό επιμελητήριο προκειμένου να υπάρχει μια ολοκληρωμένη εικόνα της τουριστικής «κίνησης» του Δήμου.

– Συμμετοχή σε εκθέσεις στα πλαίσια της τουριστικής προβολής του Δήμου

– Ανάπτυξη πτήσεων υφισταμένων αεροδρόμιων Θα επιχειρηθεί να διατηρηθούν οι υφιστάμενες πτήσεις και σε συνεργασία με διάφορες αεροπορικές εταιρίες να έρθουν και άλλες αερογραμμές στην περιοχή.

– Δημιουργία γραφείου τουριστικής ενημέρωσης info-kiosk στο Λιμάνι της Κυλλήνης. Προς εξυπηρέτηση των τουριστών υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθεί γραφείο τουριστικής ενημέρωσης στην Κυλλήνη το οποίο θα ενισχυθεί με έντυπο διαφημιστικό υλικό από το Δήμο

-Δημιουργία info kiosk (κιόσκι πληροφόρησης) στα Λουτρά Κυλλήνης (επανδρωμένο τους θερινούς μήνες με υπάλληλο του Δήμου και πληροφοριακό υλικό)-Δημιουργία διακρατικών χαρτών στα κυριότερα σημεία του Δήμου.

-Ενεργοποίηση μαθητών και σπουδαστών εθελοντικής δράσης και προτάσεων-Διοργάνωση εκδηλώσεωνΜεγάλη ώθηση θα δώσουν οι κατά τόπους εκδηλώσεις σε συνεργασία με διάφορους φορείς (συλλόγους, σωματεία, φεστιβάλ, ημερίδες, κτλ). Ενδεικτικά προτείνονται:-Ομιλίες γύρω από τον τουρισμό-ημερίδες-Έκθεση παραδοσιακών προϊόντων-Διαγωνισμός μαγειρικής-κοκτέιλ-Φεστιβάλ ελιάς-λεμονιού-Φεστιβάλ –διαγωνισμός φράουλας & παράγωγα αυτής-Ποδηλατικοί αγώνες-Πεζοπορίες-Φεστιβάλ ζωγραφικής και άλλων εικαστικών τεχνών- διαγωνισμός-Φεστιβάλ παιδικής χειροτεχνίας-Φεστιβάλ ποίησης, λογοτεχνίας-Θεατρικές παραστάσεις.-Φεστιβάλ-διαγωνισμός φωτογραφίας-Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών-Φεστιβάλ φιλαρμονικών και χορωδιών-Φεστιβάλ κινηματογράφου-Έκθεση βιβλίου – Συνεργασία με τον ΕΟΤ Δεδομένης της έναρξης του σχεδιασμού και της υλοποίησης του προγράμματος δράσης της τουριστικής προβολής του Δήμου θα ήταν σημαντική η στενή συνεργασία με τον ΕΟΤ , θεματικές παρουσιάσεις, φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων (tour operators κτλ).

-Προγράμματα δια βίου μάθησης ξένων γλωσσών (γερμανικά, ρώσικα, κινέζικα, γαλλικά, αραβικά_

-Τουριστικό Λεωφορείο Λεωφορείο Δήμου σε συνεργασία με ξενοδοχειακές μονάδες ή και ανεξάρτητα να πραγματοποιεί με αντίτιμο μια διαδρομή-ξενάγηση στις ομορφιές του Δήμου εξιστορώντας παράλληλα κάποια ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία για αυτές.

-Έκθεση έργων αρχαίων ελλήνων ποιητών-φιλοσόφων Αναβίωση των έργων των αρχαίων Ελλήνων (Σωκράτη, Αριστοτέλη, Πλάτωνα κτλ) με τη μορφή παρουσιάσεων, ντοκιμαντέρ, θεάτρου, απαγγελιών κτλ στα ελληνικά, στα αγγλικά και σε άλλες γλώσσες.

-Προβολή, παραστάσεις & διαγωνισμός του χορού των γενίτσαρων Ο ιστορικός και παραδοσιακός αυτός χορός αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και του τόπου. Στα πλαίσια της διάδοσης της παράδοσης και της ιδιαιτερότητας που προστίθεται μέσα από αυτή στην πολιτιστική ταυτότητα του τόπου προτείνεται η θέσπιση ετήσιας εκδήλωσης γύρω από αυτή.

-Αναβάθμιση της ιππικής έκθεσης Ανδραβίδας Στοιχείο πολιτιστικό του Δήμου η ιππική έκθεση, η οποία χρήζει τουριστικής πλέον προβολής μέσα από διοργάνωση ιππικών αγώνων, ανακαίνιση ιππικών εγκαταστάσεων και δημιουργία περισσότερων εκδηλώσεων γύρω από την ιππασία.

-Ιστιοπλοΐα- κωπηλασία Τα τελευταία χρόνια η Παγκόσμια Ομοσπονδία Κωπηλασίας (F.I.S.A) διοργανώνει κάτω από την αιγίδα της και διεθνείς αγώνες coastal, σκοπεύοντας κυρίως στην προώθηση της ναυτοσύνης και της πλοήγησης στην θάλασσα.

-Δημιουργία coastal rowing club (παράκτια κωπηλασία) καθώς και ενίσχυση ανάπτυξης του ιστιοπλοϊκού ομίλου που έχει ξεκινήσει τη δράση του στην Κυλλήνη προκειμένου να αυξηθούν οι δραστηριότητες που έχουν οι τουρίστες στην περιοχή.

– Προβολή της οικίας-μουσείο του Καρκαβίτσα Σημαντικό αξιοθέατο-μνημείο είναι η διατηρητέα κατοικία του Καρκαβίτσα-Κοτύχι – Αλυκές Λεχαινών –Κουνουπέλι- Δάσος Στροφυλιάς Εκπαιδευτικές δραστηριότητες Σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες προτείνεται η δημιουργία εκπαιδευτικών και διακρατικών ημερίδων στην περιοχή του φυσικού ιχθυοτροφείου Κοτυχίου των Αλυκών Λεχαινών και του Κουνουπελίου για τους τουρίστες της περιοχής φέρνοντας τους κοντά στη φύση. -Κάστρο- Χλεμούτσι Οργάνωση βυζαντινών δρώμενων εντός του αρχαιολογικού χώρου καθώς και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις με προβολή και του Μουσείο του Κάστρου. -Βουπράσια- Γιορτή φράουλας Ενίσχυση και προβολή των θεσμών και των ετήσιων δρώμενων της περιοχής- εκδηλώσεις.

– Ανάδειξη και περαιτέρω αξιοποίηση της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα ως μνημείο και σύμβολο της πόλης

– Συνεργασία με την τοπική κοινότητα Σταφιδοκάμπου και το πολιτιστικό κέντρο για την αναβάθμιση των εκδηλώσεων και τη λειτουργία του ΣΙΝΕ ΡΟΔΟΝ

– Δυναμική δημιουργία και Ανάπτυξη Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού. Ο Δήμος Ανδραβίδας – Κυλλήνης θα αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα που παρέχεται από το Περιβάλλον και πάντα με σεβασμό προς αυτό.

– Δημιουργία και Προώθηση Απαραίτητων Υποδομών για την ανάπτυξη κάθε μορφής τουρισμού. – Ίδρυση γραφείου τουριστικής πληροφόρησης του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης (info kiosk)

-Ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων των Δ.Δ του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισης και προβολής τους σε πληροφοριακές πινακίδες -Τουριστική προβολή με χρήση ICT του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης (προμήθεια τυπογραφικής ανατύπωσης χαρτών και διαδικτυακού οδηγού προβολής)

– Δημιουργία στο site Δήμου μητρώου επιχειρήσεων για την τουριστική προβολή των επιχειρήσεων και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών του Δήμου

– Προώθηση του καταδυτικού τουρισμού στο παλιό λιμάνι της Γλαρέντζας όπου πρόσφατα οι ανασκαφές έφεραν πολύ σοβαρά ευρήματα στο φως και ολόκληρο το βυθισμένο αρχαίο λιμάνι γεγονός που ευνοεί μια τέτοια δράση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο