Στερεά Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς ,στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας

Ολοκληρώθηκε ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς ,στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας, όπως ενημερώνει το δελτίο τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, κτηνιατρικής και περιβάλλοντος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημητρίου Βουρδάνου.

Το δελτίο έχει ως εξής :

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος δολωματικός ψεκασμός για τον δάκο της ελιάς στις περιφερειακές ενότητες Φθιώτιδας, Ευβοίας και συνεχίζουμε προς ολοκλήρωση στην Βοιωτία και Φωκίδα, καλύπτοντας εκτάσεις εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων και εκατομμυρίων ελαιοδένδρων που καλλιεργούνται στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Έπειτα από αποτελεσματικό συντονισμό όλων των εμπλεκομένων πραγματοποιείται έγκαιρα και σύμφωνα με τις υποδείξεις των ειδικών ο ψεκασμός σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να επιτύχουμε την προστασία του ελαιοκάρπου προς βρώση και ελαιοποίηση, από τον σοβαρότερο εχθρό, το “Δάκο”, που επεκτείνεται σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου.

Η σπουδαιότητα της άμεσης εφαρμογής του προγράμματος της δακοκτονίας στην Περιφέρειά μας αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι προστατεύει πάνω από 13 εκατομμύρια ελαιόδενδρα και κατ’ επέκταση το εισόδημα χιλιάδων αγροτών.

Η δε ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή του, αποτελεί υψίστης σημασίας γεγονός, για την τοπική οικονομία και την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών προϊόντων ελιάς.

Συνεχίζουμε με τους ίδιους ρυθμούς τις ενέργειες καθ’ όλη την περίοδο μέχρι την συγκομιδή της παραγωγής το φθινόπωρο, με την αυστηρή επίβλεψη των διαδικασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με αφορμή την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου δακοκτονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Δημήτρης Βουρδάνος, δήλωσε: «Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την παραγωγή και να στηρίξουμε τον πρωτογενή τομέα, καθώς αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας μας, διεκδικώντας παράλληλα τις απαιτούμενες αυξήσεις πιστώσεων από τα αρμόδια υπουργεία. Βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να αποφύγουμε περαιτέρω μείωση της παραγωγής του ελαιολάδου, καθώς και τυχόν ποιοτική υποβάθμιση των προϊόντων.»

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο