Δήμοι

Όχι στην φιλοξενία προσφύγων από το δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας Ειδυλλίας – Αρνήθηκε την πρόταση της Ύπατης Αρμοστείας για φιλοξενία 100 Σύρων προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής

Όχι στην φιλοξενία προσφύγων από το δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας Ειδυλλίας , το οποίο δεν αποδέχτηκε πρόταση του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας για φιλοξενία 100 Σύρων προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής των Βιλίων .

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου που έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του , το θέμα τέθηκε όταν έγινε γνωστό πως ξενοδοχειακή μονάδα των Βιλίων αιτήθηκε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να αναλάβει τη φιλοξενία 100 Σύρων προσφύγων.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση , η Δήμαρχος αρκέστηκε να ενημερώσει για την πρόταση της Ύπατης Αρμοστείας , χωρίς όμως να εισηγηθεί την θέση της Δημοτικής Αρχής πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα , ζητώντας να πάρουν θέση οι παρευρισκόμενοι κάτοικοι .

Μιλώντας ο εκπρόσωπος της ξενοδοχειακής μονάδας παρουσίασε το πρόγραμμα – πρόταση της Ύπατης Αρμοστείας για την φιλοξενία των προσφύγων, ενώ στην συνέχεια η τοποθέτηση των εκπροσώπων του τοπικού συμβουλίου ήταν αρνητική , καθώς και όσων από τους παρευρισκόμενους κατοίκους ζήτησαν και έλαβαν τον λόγο .

Κατά της φιλοξενίας , Συμπολίτευση και μείζον Αντιπολίτευση
Παρόν από την παράταξη Πανωλιάσκου

Όσο αφορά τις δημοτικές παρατάξεις , την πρόταση καταψήφισε η μείζον αντιπολίτευση , η οποία συντάχθηκε με την συμπολίτευση , ενώ η δημοτική παράταξη της ελάσσονος αντιπολίτευσης , που στις τελευταίες εκλογές υποστηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ , αν και ο επικεφαλής της κ. Πανωλιάσκος αναφέρθηκε στην πραγματική αιτία του προσφυγικού , δήλωσε παρόν .

Ναι , από την Λαϊκή Συσπείρωση Μάνδρας

Υπέρ της φιλοξενίας των 100 Σύρων προσφύγων και της υλοποίησης του προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας , τάχθηκε μόνο η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης με τον επικεφαλής της κ. Μπάμπη Θεοδώρου , ο οποίος στάθηκε στις αιτίες του προσφυγικού , τονίζοντας ότι οι πρόσφυγες είναι εδώ εξαιτίας του πολέμου και των γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων , ενώ ταυτόχρονα έκανε έκκληση στα αλληλέγγυα αισθήματα των κατοίκων , προτείνοντάς τους να στηρίξουν το πρόγραμμα φιλοξενίας .

Ερωτήματα

  • Με ποια εισήγηση προσήλθε στο δημοτικό συμβούλιο η Δήμαρχος κ. Κριεκούκη ;

  • Ανεξάρτητα από την στάση των κατοίκων που βρέθηκαν στη συγκεκριμένη συνεδρίαση , ποια είναι η θέση της δημοτικής αρχής και προσωπικά της Δημάρχου , τόσο για αυτή την περίπτωση , όσο και γενικότερα για την φιλοξενία προσφύγων στον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας ;

  • Η Δημοτική Αρχή αρνείται την συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία , στο πλαίσιο του προγράμματος που αναπτύσσει για τους πρόσφυγες ,ο εγνωσμένου κύρους αυτός οργανισμός;

  • Ποιες ακριβώς αποφάσεις συμπολιτών της οφείλει να σεβαστεί η κ. Κριεκούκη , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ; Δηλαδή υπάρχει απόφαση των κατοίκων των Βιλίων , ως αποτέλεσμα θεσμικής διαδικασίας , όπως τοπικό δημοψήφισμα για παράδειγμα , όπως προβλέπεται στον “Καλλικράτη” ;

Η aftodioikisinews επικοινώνησε με το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας , προκειμένου να αντληθούν περισσότερα στοιχεία για το πρόγραμμα και θα επανέλθει σχετικά .

Tags

Related Articles

1 thought on “Όχι στην φιλοξενία προσφύγων από το δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας Ειδυλλίας – Αρνήθηκε την πρόταση της Ύπατης Αρμοστείας για φιλοξενία 100 Σύρων προσφύγων σε ξενοδοχείο της περιοχής”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close