ΔήμοιΠολιτική

Συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς χωρίς ΕΣΠΑ

Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρόεδρος ΕΕΤΑΑ: «Οι στόχοι μας έγιναν πράξη»

Η δημιουργία προϋποθέσεων για την συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς να μπορεί να συνεχιστεί και πέραν του 2022, που σταματά η χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, αποτελεί την πρώτη προτεραιότητα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Θεόδωρος Γκοτσόπουλος.

Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση της ΕΕΤΑΑ, στην οποία μετείχε το 88% των μετόχων (ΥΠΕΣ, Οικονομικών, ΥΠΑΝ, ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΤΠΔ, ΤΕΕ και ΠΕΔ), ο κ. Γκοτσόπουλους αναφέρθηκε στην προσπάθεια που ξεκινά η εταιρία για την συνέχιση του προγράμματος φιλοξενίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, υπογραμμίζοντας ότι σκοπός είναι να παρουσιάσει προτάσεις και λύσεις στην κεντρική διοίκηση και στην αυτοδιοίκηση, ώστε το πρόγραμμα να μπορέσει να συνεχιστεί όταν θα έχει σταματήσει η κοινοτική χρηματοδότηση.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ έκανε απολογισμό των έργων επισημαίνοντας ότι, ο βασικός σκοπός της Εταιρίας είναι να αναβαθμίσει την θέση της ως ο βασικός σύμβουλος της Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στον κοινωνικό και αναπτυξιακό τομέα του θεσμού. Μάλιστα ο κ. Γκοτσόπουλος προανήγγειλε και συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος, στην ομιλία του, αφού υπογράμμισε την καλή συνεργασία που υπήρξε με τα συναρμόδια υπουργεία, την ΚΕΔΕ, την ΕΝΠΕ, το ΤΕΕ και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, τόνισε ότι οι στόχοι της εταιρίας που είχαν τεθεί την άνοιξη του 2016 σήμερα έχουν επιτευχθεί στο 90%. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η ΕΕΤΤΑ από ελλειμματική, φέτος θα παρουσιάσει πλεόνασμα γεγονός που δείχνει την αναπτυξιακή της τροχιά.

«Ότι είχαμε προγραμματίσει ως νέα διοίκηση που αναλάβαμε την άνοιξη του 2016 υλοποιείται στο 90%» δήλωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης κ. Δημήτρης Καλογερόπουλος στην τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Ο κ. Καλογερόπουλος μιλώντας στους μετόχους της ΕΕΤΑΑ τόνισε ότι μετά από χρόνια ο προϋπολογισμός της εταιρίας παρουσιάζει πλεόνασμα, γεγονός που αποδεικνύει την μεθοδική και συστηματική δουλειά που έχει γίνει τον τελευταίο καιρό. Στην συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία του Δ.Σ. , ανεξαρτήτως πολιτικής προέλευσης, των εργαζομένων της ΕΕΤΑΑ και των αρμοδίων υπουργείων, της ΚΕΔΕ, ΕΝΠΕ, ΤΕΕ και ΤΠΔ η οποία έφερε αυτά τα θετικά αποτελέσματα. Μάλιστα όπως υπογράμμισε στόχος των μετόχων και του ΔΣ είναι η εξυπηρετήση της Αυτοδιοίκησης και κατ΄ επέκταση του πολίτη.

Τέλος ο πρόεδρος της ΕΕΤΑΑ επισήμανε ότι πλέον η εταιρία μπαίνει σε αναπτυξιακή τροχιά και θα αποτελεί το απαραίτητο εργαλείο της Αυτοδιοίκησης για την ανάπτυξη και την καλύτερη παροχή υπηρεσιών σε πολίτες και επιχειρήσεις.

Ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών κ. Κώστας Πουλάκης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία που υπήρξε με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Στη συνέχεια έκανε λόγο για τις προτεραιότητες του υπουργείου τονίζοντας ότι έχει ξεκινήσει ήδη ο «Κλεισθένης 2». Ο κ. Πουλάκης δήλωσε ότι στον «Κλεισθένη 2» ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων σε όλα τα επίπεδα διοίκησης ξεκινώντας από την Αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού και ζήτησε την βοήθεια της ΕΕΤΑΑ για αυτό το έργο.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close