Απόψεις

Και πνιγόμαστε και καιγόμαστε . Τυχαίο ; – Γράφει η Ιωάννα Λαχανά*

Και πνιγόμαστε και καιγόμαστε . Τυχαίο ; Αναρωτιέται στο σχόλιο της η Ιωάννα Λαχανά , ενώ προτείνει κάποια μέτρα για την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών από τα φυσικά φαινόμενα

Δεν μας έφταναν οι φωτιές πλάκωσαν και οι μικρομπόρες και πνιγόμαστε σε “μία κουταλιά νερό”. Ανατριχιάζω στη σκέψη ότι θα μπορούσαμε να είχαμε και εμείς καταιγίδες τύπου Αμερικής, Καραϊβικής,Ασίας κλπ. Αμφιβάλλω αν θα είχαμε μείνει οι μισοί.
Δεν έχει όμως νόημα να αναζητούμε ευθύνες “μετά εορτής” ή να ρίχνουμε το ανάθεμα στην ανεπαρκή και όχι μόνο Δημόσια Διοίκηση. Ας μείνουμε στις ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας.
Αντιπαρέρχομαι επίσης την πρωτοφανή θέση της ,που ήταν θέση -δυστυχώς- και ειδικών- καθηγητών της Ιατρικής ότι η μάσκα ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ όταν με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα και προσωπικά e-mails τους προειδοποιούσαμε, ότι η μάσκα όχι μόνο προστατεύει, αλλά είναι κυριολεκτικά ηλίθια κάθε αντίθετη άποψη και αυτό όχι γιατί διεκδικούσαμε θέση ειδικού, αλλά γιατί η Ιατρική και η Νομική επιστήμη βασίζονται απόλυτα στη λογική.
Ας έρθουμε όμως στις πλημμύρες, για τις φωτιές θα ασχοληθούμε σε επόμενη φάση.
Η λύση είναι απλή και εύκολη.
Αρκεί ένα e-mail της πολιτικής προστασίας σε όλους τους δήμους της χώρας με το ερώτημα αν έχουν σημεία-περιοχές που κινδυνεύουν από πλημμύρες και κυρίως αν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.
 Για τους δημοτικούς άρχοντες είναι θέμα μιας εβδομάδας να στείλουν λεπτομερείς αναφορές συνοδευόμενες και από διορθωτικές προτάσεις. Έχουν άλλωστε τις ανάλογες Τεχνικές Υπηρεσίες.Μπορούν να προσφύγουν βέβαια και στις Υπηρεσίες των τοπικών Τεχνικών Επιμελητηρίων.
 Λύση άμεση και απλή.
Κοινός Νους χρειάζεται. Υπάρχει;
*Ιωάννα Π.Λαχανα και Συνεργάτες 
Ποινικολόγος
Tags

Related Articles

2 thoughts on “Και πνιγόμαστε και καιγόμαστε . Τυχαίο ; – Γράφει η Ιωάννα Λαχανά*”

 1. Κυρία Λαχανά, ποια είναι η … “μικρομπόρα” στην οποία αναφέρεστε;

  Με βάση τα όσα ανακοινώθηκαν από τους ειδικούς, η ποσότητα του νερού που έπεσε στην Εύβοια σε 6 ώρες ήταν ίση με όση πέφτει στην Αττική όλους τους χειμερινούς μήνες.
  Επίσης, η αναφορά στις μάσκες και ο υπαινιγμός σας για τους ειδικούς καθηγητες Ιατρικής πώς ακριβώς σχετίζεται με το θέμα του άρθρου σας;

 2. Δεν ήταν μικρομπόρα αυτή που έπληξε το νησί μας! Ούτε ήταν “μία κουταλιά νερό”.
  Ας προσέχετε τι γράφετε και η ιστοσελίδα ας προσέχει τι αναρτά.
  Σεβασμός στους νεκρούς και σε όλους όσοι είμαστε θύματα αυτής της κατάστασης!

  Καλό θα ήταν επίσης να υπάρχουν απαντήσεις πάνω στα σχόλια. Παρεμβάσεις δηλαδή από τους συντάκτες των άρθρων. Μην πέφτουν στο κενό τα σχόλια. Απαιτείται διάλογος και όχι απλώς αναρτήσεις κειμένων για όποιους λόγους…..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close