Πολιτική

Παραίτηση Κάμερον – Καταιγιστικές οι εξελίξεις μετά το Brexit

Την παραίτηση του ανακοίνωσε  ο Κάμερον , στο διάγγελμά του από την Πρωθυπουργική κατοικία , υπό το βάρος των νέων δεδομένων που φέρνει το Brexit .

«Είμαι στους ηττημένους αλλά αγαπώ τη χώρα μου» δήλωσε και εξήγησε πως θα παραμείνει στην πρωθυπουργία για τους επόμενους τρεις μήνες, μέχρι να ξεκινήσει η διαδικασία διαδοχής του.

Στις δηλώσεις του έξω από την Ντάουνινγκ Στρίτ 10, αναφέρθηκε στο δημοψήφισμα λέγοντας ότι ο βρετανικός λαός αποφάσισε να ακολουθήσει άλλο μονοπάτι από αυτό που πρότεινε ο ίδιος, κατά συνέπεια θα πρέπει να επιλεγεί άλλος πρωθυπουργός.

Ο Κάμερον θα παραιτηθεί από πρωθυπουργός τους επόμενους τρεις μήνες ενώ δεσμεύθηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να «σταθεροποιήσει το καράβι».

Την ίδια στιγμή, δήλωσε πως δεν θέλει να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα σήμερα, όμως ο νέος πρωθυπουργός θα πρέπει να τοποθετηθεί με την έναρξη του συνεδρίου των Συντηρητικών.

Ο Κάμερον υπογράμμισε πως θα χρειαστεί να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ σχετικά με το πότε θα ενεργοποιηθεί το άρθρο 50 της συνθήκης της Λισαβόνας που περιγράφει τη διαδικασία εξόδου μιας χώρας από την ΕΕ.
«Ο βρετανικός λαός έχει κάνει μια επιλογή η οποία πρέπει να γίνει σεβαστή αλλά θα πρέπει να καταφέρουμε να λειτουργησει αυτή η επιλογή».

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close