Ο Δ. Παπαδημούλης επανεκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο Δ. Παπαδημούλης επανεκλέχτηκε Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το ποσοστό ρεκόρ 75% , συγκεντρώνοντας 492 θετικές ψήφους, επί συνόλου 658 έγκυρων ψηφοδελτίων
Το νέο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου θα έχει θητεία έως και τον Ιούνιο του 2024.
Μετά την επανεκλογή του, ο Δημ. Παπαδημούλης δήλωσε:
«Ευχαριστώ θερμά τους Ευρωβουλευτές που με τίμησαν και πάλι με την εμπιστοσύνη τους, με μια μεγάλη πλειοψηφία, από ένα ευρύ πολιτικό φάσμα.
Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί δυο από τους δεκατέσσερεις Αντιπροέδρους είναι από την Ελλάδα. Συγχαίρω την Εύα Καϊλή για την εκλογή της και προσβλέπω σε μια εποικοδομητική συνεργασία για το καλό της πατρίδας μας.
Και τα επόμενα 2,5 χρόνια θα συνεχίσω να εκπροσωπώ στο Προεδρείο του Ευρωκοινοβουλίου και την Ευρωπαϊκή Αριστερά και φυσικά την πατρίδα μου την Ελλάδα.
Για ένα πιο ισχυρό Ευρωκοινοβούλιο. Για μια πιο ενωμένη, δημοκρατική, κοινωνική και οικολογική Ευρώπη. Με περισσότερη διαφάνεια, δημοκρατία και αλληλεγγύη και λιγότερες ανισότητες.»