
Ο Πάνος Σκουρλέτης νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ με 126 ψήφους σε σύνολο 144 μελών της Κεντρικής Επιτροπής , ενώ καταμετρήθηκαν και 18 λευκά.
Η πρόταση έγινε από τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, πριν το κλείσιμο της ομιλίας του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Πάνος Σκουρλέτης είναι ο τρίτος κατά σειρά γραμματέας του κόμματος, από την πλήρη ενοποίησή του και έπειτα, το 2013.
Διαδέχεται τον Πάνο Ρήγα, ο οποίος με τη σειρά του είχε πάρει τη θέση του σημερινού υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρη Βίτσα.
Η εκλογή του Πάνου Σκουρλέτη στη θέση του γενικού γραμματέα συνεπάγεται την αποχώρησή του από την κυβέρνηση και συγκεκριμένα το υπουργείο Εσωτερικών.
Με αυτόν τον τρόπο επιταχύνονται οι εξελίξεις γύρω από τον αναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
«Θέλουμε να εκφράσουμε τους πολλούς, εμείς μιλάμε για τις ανάγκες των πολλών», το μήνυμα νωρίτερα του κ. Σκουρλέτη, κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.