Εργασιακά

Δελτίο τύπου ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ

Με δελτίο τύπου το ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Δήμου Αλίμου απαντά στην ανακοίνωση της Συνδικαλιστικής Ανατροπής .

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο

Η ΣΥΝ.ΑΝ. Αλίμου μέσα σε ένα πανικό ξεκίνησε κυνήγι Μαγισσών. Έχοντας σχεδόν λήξει πλέον η τριετία μετά την εκλογή της στο Προεδρείο του Συλλόγου έρχεται η ώρα που θα γίνει απολογισμός του έργου της. Ένα έργο που δεν έχει να δείξει καμία αντίσταση απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία, καμία επιθυμία για προστασία του εργαζόμενου συναδέλφου στον καθημερινό μόχθο, καμία αξιοπρέπεια απέναντι στην αυταρχική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής. Ο «Βασιλιάς» είναι γυμνός.
Κατά την συνήθη πρακτική τους, συνάδελφοι διασύρονται, δυσφημίζονται και στοχοποιούνται προκειμένου να παρουσιάζονται οι ίδιοι περισσότερο υποτακτικοί στη θέληση της εκάστοτε Δημοτικής Αρχής και να εξασφαλίζουν έτσι «οφίτσια» για προσωπικό όφελος.
Ο Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αλίμου, αν και ΔΕ, έχει χρόνια διατελέσει αναπληρωτής Διευθυντής Διοικητικών ΚΑΙ Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου εις βάρος συναδέλφων που ενώ κατέχουν τα τυπικά προσόντα έχουν στοχοποιηθεί με την «βοήθεια» πάντα της ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου απότη Δημοτική Αρχή κι έχουν καταλήξει σε άσχετα τις περισσότερες φορές αντικείμενα με την ειδικότητα τους. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις συναδέλφων που έχουν δεχτεί πόλεμο λάσπης από τη συγκεκριμένη παράταξη.
Η Γραμματέας του Συλλόγου Χατζηδάκη Άννα, παρότι έχει ειδικότητα ΔΕ Βοηθός Βρεφονηπιοκόμου,πιο συχνά εκτελεί καθήκοντα «γραφείου» και μάλιστα ενώ οι Παιδικοί σταθμοί πάσχουν από σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Άραγε οι γνώσεις της στα Διοικητικά είναι τέτοιες που υπερισχύουν στη γνώση του αντικειμένου της με αποτέλεσμα αυτό να την καθιστά χρήσιμη στην Διοίκηση και στη Διεύθυνση?
Με την ψήφο της το 2015 ως «διορισμένη» εκπρόσωπος εργαζομένων, απέλυσε 11 συναδέλφους μέσω ΕΣΠΑ! Με την απόλυτη σιωπή της στην καταπάτηση του ωραρίου των συναδέλφων με δικαιολογία τον Κοροναϊό, τα αλλότρια καθήκοντα, τις πειθαρχικές διώξεις και τόσα άλλα, δείχνει να μην αντιλαμβάνεται πλέον τον ρόλο της ως γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου αφού τίποτα από όλα αυτά δεν κατήγγειλε ποτέ, ούτε καν στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
Και βέβαια δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι και οι ίδιοι σέρνουν συναδέλφους στα δικαστήρια με κατασκευασμένες κατηγορίες που σκοπό έχουν την οικονομική εξουθένωση και την ηθική σπίλωση. Σε όλες τις περιπτώσεις τα μέλη της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Αλίμου και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου είναι και κατήγοροι και μάρτυρες!!!
Πρόσφατα τον Ιανουάριο του 2020 πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου και επικεφαλής της παράταξης του ΜΕΤΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΙΜΟΥ βρέθηκε κατηγορούμενος από τον νυν Πρόεδρο του Συλλόγου. Ο λόγος? Επειδή ο πρώην Πρόεδρος ζήτησε τα νόμιμα παραστατικά και τις αποδείξεις για το ταμείο του Συλλόγου της προηγούμενης τότε τριετίας. Οι… «συνήθεις μάρτυρες» κατηγορίας Χατζηδάκη Άννα, Κουρτέλης Κώστας, Καραφουρλίδης Δημήτρης κ.α. μέλη της παράταξης που με απύθμενο θράσος κάνει κριτική στην ηθική συναδέλφων. Φυσικά ο πρώην Πρόεδρος και επικεφαλής του ΜΕΤΑ Αλίμου αθωώθηκε πανηγυρικά και οι τελευταίοι κατάπιαν για λίγο καιρό τη γλώσσα τους.
Στο στόχαστρο τώρα της ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου μπήκε συνάδελφος εργαζομένων του Ν.Π.Δ.Δ. των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών από την Καθαριότητα Εσωτερικών χώρων. Μάλιστα ενώ με τους υπόλοιπους συναδέλφους κατά την περίοδο των μέτρων κατά του Κοροναϊού ο ίδιος τοποθετήθηκε παράνομα στην οδοσάρωση με κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια του η Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου, Χατζηδάκη Άννα που ήταν ενήμερη για αυτό το μόνο που είχε να πει ήταν ότι οι εργαζόμενοι ρωτηθήκαν!
Όσοι συνάδελφοι από την Καθαριότητα Εσωτερικών χώρων των Παιδικών Σταθμών δεν παρουσιάστηκαν την ίδια μέρα στα «νέα τους καθήκοντα», λόγω θεμάτων υγείας, κλήθηκαν σε απολογία από τη Δημοτική Αρχή και αφού προσκόμισαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι εργαζόμενοι τιμωρήθηκαν με έγγραφη επίπληξη!!! Ο Πρόεδρος του Συλλόγου προφανώς αυτό εννοούσε και η παράταξή του όταν είπε στο Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν εορτής ότι το τακτοποίησε ο ίδιος.
Σε όλα αυτά η θέση της ΣΥΝ. ΑΝ. Αλίμου ήταν η δημόσια τοποθέτηση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων Γεωργακόπουλου Δημήτρη με τη στήριξη της παράταξής του ότι οι Παιδαγωγοί των Παιδικών Σταθμών καλώς τοποθετήθηκαν στη «θέση πατέντα» απονέμοντας βραβείο ευρεσιτεχνίας και εύσημα στη Δημοτική Αρχή!!! Η δε απάντηση του ίδιου και της Γραμματέα του Συλλόγου για το θέμα των συναδέλφων μητέρων ήταν ό,τι δεν είναι δικό του πρόβλημα το παιδί του κάθε εργαζόμενου!!
Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου είχε κάνει έγγραφη παρέμβαση στον Δήμαρχο Αλίμου για τις ημέρες των διακοπών του Πάσχα για τις οποίες οι εργαζόμενοι των Παιδικών Σταθμών που τις εργάστηκαν, να πληρωθούν και οι μητέρες ανηλίκων να κάνουν χρήση των ημερών αυτών ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν την άδεια ειδικού σκοπού ώσπου να ανοίξουν τα σχολεία ή οι δομές στα οποία απασχολούνται τα παιδιά. Αντί απάντησης όμως εισπράξαμε την άρνηση της Διευθύντριας στις συναδέλφους που δεν είχαν που να αφήσουν τα παιδιά τους καθώς και απειλητικές επιστολές του Δημάρχου για απόλυση προσωπικά στην κάθε εργαζόμενη και μητέρα ανηλίκου, αν ξαναφέρουν τα ανήλικα παιδιά τους μαζί.
Δεν δίστασαν όμως να στοχοποιήσουν και να διασύρουν συνάδελφο μόνο και μόνο επειδή ο σύζυγος της, οι ίδιοι το αναφέρουν, ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο της παράταξης του ΜΕΤΑ Αλίμου. Έκαναν μάλιστα και κριτική στην ίδια ως μητέρα(!!!!) στην ανακοίνωση τους και την κατηγορούν ψευδώς ότι ήταν η μοναδική εργαζόμενη μητέρα που ενώ όλες οι δομές φιλοξενίας παιδιών και βρεφών στη χώρα ήταν κλειστές σκόπιμα δεν είχε που να αφήσει το ανήλικο παιδί της!!! Ανηθικότητα δίχως όρια! . Συνάδελφος η οποία κλήθηκε μαζί με πολλές μητέρες συναδέλφους ανηλίκων παιδιών να επιστρέψουν όχι στην εργασία τους ως Παιδαγωγοί αλλά στην παραλία του Δήμου Αλίμου ως… χορηγοί αντισηπτικού σε λουόμενους!!!
Η κατηφόρα αυτή της Συνδικαλιστικής Ανατροπής Αλίμου (Γεωργακόπουλος Δημήτρης, Χατζηδάκη Άννα, Κουρτέλης Κώστας, Καραφουρλίδης Δημήτρης) δεν θα επιτρέψουμε να συμπαρασύρει τους εργαζόμενους!
Την περασμένη εβδομάδα η Διοίκηση των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών παράνομα ανακοίνωσε σε εργαζόμενους παρουσία της Χατζηδάκη Άννας Γραμματέως του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Αλίμου ότι το νόμιμο ωράριο τους καταργείται και θα επεκταθεί μέχρι τις 5.30μμ
@ Το ΜΕΤΑ Αλίμου ζήτησε την άμεση σύγκλιση του Διοικητικού Συμβουλίου για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και η αναχαίτιση τους ήταν άμεση ενώ η Γραμματέας του Συλλόγου επικαλέστηκε άγνοια και απουσία την ώρα που εργαζόμενοι την συναντούσαν στα γραφεία. Κατά τα άλλα η εκπρόσωπος του ΜΕΤΑ Αλίμου «δεν ξέρει τι της γίνεται»…
Μετά από όλα αυτά οι δήθεν ευχαριστίες τους στους εργαζόμενους φαντάζουν αυτό που λέει ο σοφός λαός «να σε κάψω Γιάννη, να σε αλείψω μέλι…». Αλλά με κάλπικες ευχαριστίες δεν καλύπτεται η συναίνεσή τους στην ιδιωτικοποίηση στην Καθαριότητα ύψους 500.000 ευρώ για την οποία τηρούν τη στάση της πάπιας. Χωρίς ίχνος τσίπας τολμούν ρατσιστικά, για τις μητέρες με ανήλικα παιδιά που έκαναν χρήση του δικαιώματος της αδείας ειδικού σκοπού, να κατηγορήσουν την εκπρόσωπο του ΜΕΤΑ Αλίμου που λόγω του ανήλικου παιδιού της έκανε χρήση αυτής της αδείας, ότι «ήταν σπίτι της και δεν ήξερε τι της γινόταν». Η εκπρόσωπος όμως του ΜΕΤΑ Αλίμου που «δεν ήξερε τι της γινόταν» και την ιδιωτικοποίηση κατήγγειλε και τις αυθαιρεσίες της Διοίκησης και της εργοδοτικής πλειοψηφίας του Συλλόγου Εργαζομένων.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου όπως και η πλειοψηφία των μελών της παράταξης τους στο Δ.Σ. είχαν δικαίωμα να κάνουν χρήση της ειδικής άδειας ευπαθών ομάδων υψηλού κινδύνου. Αυτό όμως που δεν είχαν κανένα δικαίωμα είναι ενώ έκαναν χρήση της ειδικής άδειας να τριγυρνούν στους χώρους εργασίας με σκοπό την επιβολή της βούλησης της Δημοτικής Αρχής για εντατικοποίηση της εργασίας και την δήλωση της υποτακτικότητας που τους διακρίνει.

Σε τέτοιο σημείο έφτασε ο ζήλος τους για την απόκτηση του βραβείου εθελοδουλείας που ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γεωργακόπουλος Δημήτρης παρουσία του Προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Τράκα Νίκου και γραμματέα της παράταξης της ΣΥΝ. ΑΝ στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, δεν δίστασαν μπροστά σε συναδέλφους, να απειλήσουν συνάδελφο εργαζόμενο που τόλμησε να διεκδικήσει τα ρεπό του που η Διοίκηση αρνείται να δώσει σε εργαζόμενους στην Καθαριότητα και τους αναγκάζει να εργάζονται χωρίς ημέρα ανάπαυσης όπως προβλέπει ο νόμος.

Επειδή το ΜΕΤΑ δημοσιοποίησε τις καταγγελίες των εργαζομένων, οι υποτακτικοί του δημάρχου ενοχλήθηκαν. Ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ σε συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου ίσως παραπληροφορημένος… από την παράταξή του στον Άλιμο και εμφανώς ενοχλημένος από την ανακοίνωση του ΜΕΤΑ Αλίμου, έλεγε στους συναδέλφους του Γενικού Συμβουλίου ότι αυτό συμβαίνει διότι οι εργαζόμενοι έχουν κάνει συμφωνία με τη Διοίκηση να εργάζονται χωρίς ρεπό και να εργάζονται και τα Σαββατοκύριακα, γιατί εργάζονται 2 Σαββατοκύριακα τον μήνα και πληρώνονται για τέσσερα!!! Γεγονός βέβαια που δεν αληθεύει.

Η ΣΥΝ ΑΝ Αλίμου με την συνδρομή και του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ για να κρύψουν την ανυπαρξία τους, την συναίνεση και την υποταγή τους στις αυθαιρεσίες και τον αυταρχισμό της Δημοτικής Αρχής εξαπολύουν επίθεση στο ΜΕΤΑ Αλίμου αλλά γίνονται επικίνδυνοι για τους εργαζόμενους.

Το ΜΕΤΑ Εργαζομένων Δήμου Αλίμου δεν τρομάζει με λίβελους και λασπογραφήματα που από τέτοιου είδους προσκυνημένους και εργοδοτικούς συνδικαλιστές φαντάζουν ως παράσημα! Άλλωστε οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα αν όλα αυτά που αναφέρει η ΣΥΝ.ΑΝ Αλίμου στην κατάπτυστη ανακοίνωσή της ισχύουν στην πραγματικότητα.

Κάτω τα χέρια όμως από τους εργαζόμενους και τα δικαιώματα τους! Δεν θα επιτρέψουμε καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών που με τόσο κόπο προσφέρουν οι εργαζόμενοι του Δήμου κρατώντας ψηλά τον Δημόσιο χαρακτήρα τους.

Καμία υποχώρηση στον αγώνα των εργαζομένων για αξιοπρέπεια, διαφάνεια και αξιοκρατία που το ΜΕΤΑ Αλίμου στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις και θα συνεχίσει να στηρίζει.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο