Δήμοι

Μαρκόπουλο: Εγκαινιάστηκε ο 3ος Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός του Δήμου

Πριν λίγες ημέρες εγκαινιάστηκε ο 3ος Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός του Δήμου , παρουσία της Δημοτικής Αρχής και της Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου .

Ο νέος Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός βρίσκεται επί των οδών Επίκουρου και Καμάριζας, στην περιοχή Καμάριζας στο Μαρκόπουλο. Θα φιλοξενήσει 45 παιδιά και συγκεκριμένα, 8 βρέφη και 37 νήπια. Το κτίριο αποτελείται από ισόγειο, Α’ όροφο και υπόγειο, ενώ για τον κλιματισμό (θέρμανση-ψύξη) και για την παραγωγή ζεστού νερού, έχει εγκατασταθεί Σύστημα Γεωθερμίας.

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2007-2013 και εκτελέστηκε κατόπιν σχετικής Σύμβασης, μεταξύ του Δήμου Μαρκοπούλου και της εργολήπτριας Εταιρείας ΔΑΜΩΝ ΑΤΕ.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, Σωτήρης Ι. Μεθενίτης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους, αυτή την τόσο σημαντική ημέρα χαράς και τόνισε –μεταξύ άλλων – στον σύντομο χαιρετισμό του, πως πρόκειται για ένα έργο αξίας περίπου 1,2 εκ. Ευρώ, που αξίζει όλα τα λεφτά του και θα συμβάλει καταλυτικά, στη συνέχιση της θετικής παράδοσης του Δήμου Μαρκοπούλου, να απορροφά όλες τις αιτήσεις των γονέων, για ένταξη των παιδιών τους, στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς.

Ευχαρίστησε θερμά, όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου και συγκεκριμένα, την Περιφέρεια Αττικής, τον Προϊστάμενο της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής κο Δρόση, τον Κατασκευαστή του έργου κο Γκιόκα, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μαρκοπούλου και την Διευθύντριά της, κα Κατερίνα Σκοπελίτη.

Τιμητική πλακέτα απένειμε ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, στον εκπρόσωπο του Ομίλου «FOURLIS» και Marketing Specialist του «ΙΚΕΑ», κο Άρη Κασσιδάκη, για τη σημαντική χορηγία του Ομίλου στην επίπλωση του Βρεφονηπιακού – Παιδικού Σταθμού, σημειώνοντας πως η εν λόγω χορηγία, αποτελεί έμπρακτη απόδειξη της ουσιαστικής και ταυτόχρονα αθόρυβης, σημαντικότατης βοήθειας, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η Περιφερειάρχης Αττικής, κα Ρένα Δούρου, ανέφερε στον χαιρετισμό της, πως εγκαινιάζουμε μία υποδομή για το σήμερα και το αύριο, καθώς το σήμερα και το αύριο, είναι τα παιδιά μας. Επεσήμανε ακόμη, πως ο νέος Βρεφονηπιακός – Παιδικός Σταθμός, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας του Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι που λείπει από την πατρίδα.

Αμέσως μετά, η Περιφερειάρχης, κα Δούρου, έκοψε την κορδέλα των εγκαινίων, μαζί με την Πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» κα Μπίλυ Δρίτσα και την Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, κα Ζωή Γιαννάκη.

Την εκδήλωση των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους: ο Βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ κος Ιωάννης Δέδες, οι Βουλευτές Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κος Γεώργιος Βλάχος και κος Αθανάσιος Μπούρας, η Βουλευτής Αττικής του ΠΑΣΟΚ κα Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου, καθώς και ο Βουλευτής Αττικής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κος Κωνσταντίνος Κατσίκης.

Από την Περιφέρεια Αττικής παρευρέθησαν: η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος – Κλιματικής Αλλαγής και Έργων Αντιπλημμυρικής Προστασίας κος Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κος Πάρης Ευαγγελίου, κος Στέλιος Κοροβέσης, κος Σπύρος Πάντζας, καθώς και η Υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Αττικής, κα Γιάννα Τσούπρα.

Από την Δημοτική Αρχή Μαρκοπούλου, έδωσαν το παρόν: ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου κος Χρήστος Δρίτσας, οι Αντιδήμαρχοι κος Βασίλης Μεθενίτης, κος Γιώργος Καβασακάλης και κος Φάνης Σταμπέλος, καθώς και η π. Αντιδήμαρχος κα Μαρία Κιμπιζή, η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «Βραυρώνιος» κα Μπίλυ Δρίτσα, ο Πρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Μ. και του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας» κος Γιάννης Πολίτης, η Πρόεδρος Δ.Ε.Π. κα Ζωή Γιαννάκη, ο Πρόεδρος Επιτροπών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τουρισμού κος Τάσος Νικολακόπουλος, ο Υπεύθυνος Αθλητισμού Δήμου Μαρκοπούλου κος Νίκος Ορφανός, η Αντιπρόεδρος της Κ.Δ.Ε.Μ. κα Σοφία Μουλά και η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Μαρκοπούλου κα Κατερίνα Σκοπελίτη.

Παρευρέθησαν επίσης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής Αρχιπύραρχος κος Χαράλαμπος Χιώνης, η Λιμενάρχης Κ.Λ.Ρ. Α΄ Λιμενικού Τμήματος Μαρκοπούλου κα Κατερίνα Παπαδοπούλου και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Μαρκοπούλου κος Σπύρος Σερλεμές.

Με την παρουσία τους, μας τίμησαν και εκπρόσωποι των τοπικών Συλλόγων: ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Συλλόγων Πόρτο Ράφτη Αττικής (Ο.Σ.Π.Α.) κος Ιωάννης Στρατουδάκης, ο Πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Μαρκοπούλου κος Αλέξανδρος Κολιοβασίλης, η Πρόεδρος Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου Μαρκοπούλου & Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς» κα Χριστίνα Σαμαρά – Δαρεμά, ο Πρόεδρος Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Μαρκοπούλου «ΕΡΜΗΣ» κος Κωνσταντίνος Μητσάκης, ο Πρόεδρος Συλλόγου Μικτής Χορωδίας Δήμου Μαρκοπούλου κος Σπύρος Γιαννάκης, η Πρόεδρος Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαρκοπούλου κα Νίκη Σταθαρά – Κόλια, καθώς και Εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Μαρκοπούλου κος Άκης Κουτζάς. Επίσης, το παρόν έδωσαν ο Δ/ντής του 2ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου στο Πόρτο Ράφτη κος Γιώργος Διολέτης, καθώς και η εικαστικός κα Όλγα Μαντζουράνη – Ανδρικοπούλου.

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close