Οικονομία

Τρία μέτρα για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης και την διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, ζητά ο Κρίτων Αρσένης

Τρία μέτρα για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης και την διάσωση χιλιάδων θέσεων εργασίας, ζητά ο Βουλευτής του  ΜέΡΑ25  Κρίτων Αρσένης , από την Κυβέρνηση με κοινοβουλευτική του αναφορά.

Ειδικότερα , ο Βουλευτής Δυτικής Αθήνας ζητά τη μείωση του ΦΠΑ εστίασης, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 50% έως το τέλος του 2020 καθώς και την παροχή ενός κεφαλαίου επανεκκίνησης για τα καταστήματα εστίασης .

Μετά από αίτημα του Σωματείου Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Χαϊδαρίου, ο Κρίτων Αρσένης κατέθεσε ως κοινοβουλευτική αναφορά την επιστολή 32 Συλλόγων και Σωματείων Εστίασης από όλη την Ελλάδα με θέμα «Εστιάζοντας στην Εστίαση».

Η επιστολή αναδεικνύει την επιτακτική ανάγκη της κυβέρνησης να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση και επανέναρξη επιχειρήσεων εστίασης την επόμενη μέρα της άρσης του περιορισμού κυκλοφορίας λόγω κορωνοϊού. «Καθώς ο τομέας της εστίασης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον τομέα του τουρισμού, η ενίσχυση αυτών των επιχειρήσεων θα βοηθήσει στην ομαλή επανεκκίνηση του, επιτρέποντας σε εκατοντάδες επιχειρηματίες και χιλιάδες εργαζόμενους να μη φτωχοποιηθούν, και στην ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει», επισημαίνει στην κοινοβουλευτική αναφορά ο Κρίτων Αρσένης.

Η αναφορά Αρσένη

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close