ΔήμοιΠολιτική

Κατάτμηση τεσσάρων δήμων με τροπολογία από το Υπουργείο Εσωτερικών

Στην κατάτμηση τεσσάρων δήμων προχωρά το Υπουργείο Εσωτερικών με σχετική τροπολογία , η οποία θα ενσωματωθεί στο υπό κατάθεση νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τη μετανάστευση και την ισότητα των δύο φύλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τροπολογία, που θα εισαχθεί στη  Βουλή με υπογραφή βουλευτών, προβλέπει την κατάτμηση των δήμων Κέρκυρας, Λέσβου, Κεφαλονιάς και Σερβίων –Βελβεντού και στη θέση τους δημιουργούνται δέκα νέοι δήμοι.

Ειδικότερα ο δήμος Κέρκυρας διασπάται σε τρεις δήμους: Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και Νότιας Κέρκυρας.

Ο δήμος Κεφαλονιάς διασπάται επίσης σε τρεις δήμους: Αργοστολίου, Ληξουρίου και Σάμης.

Ο δήμος Λέσβου διασπάται σε δύο δήμους: Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου.

Ο δήμος Σερβίων  Βελβεντού διασπάται στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Επίσης στην τροπολογία θα προβλέπεται ότι με απόφαση του υπουργού εσωτερικών, συστήνεται Επιτροπή Επανεξέτασης Διοικητικών Ορίων (Ε.Ε.Δ.Ο.) των ΟΤΑ α΄ βαθμού. Έργο της επιτροπής  θα είναι να εισηγηθεί την αλλαγή των ορίων δήμων στις περιπτώσεις που δεν εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων τους. Εκτιμάται ότι με την σύσταση της επιτροπής η κυβέρνηση παραπέμπει στο μέλλον την εξέταση των υφισταμένων και κατατεθειμένων αιτημάτων των τοπικών κοινωνιών για την αλλαγή των διοικητικών ορίων συγκεκριμένων δήμων, αποφεύγοντας  έτσι το πολιτικό κόστος.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close