Δήμοι

Εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων στην Αγία Παρασκευή

Ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων στην Αγία Παρασκευή και συγκεκριμένα στην κεντρική πλατεία της πόλης , αντικαθιστώντας τους υπάρχοντες κάδους.

Πρόκειται για τρία συστήματα  βυθιζόμενων συστημάτων συμπίεσης απορριμμάτων , που η εγκατάστασή τους έγινε με ευθύνη της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του Δήμου Αγίας Παρασκευής .

Το κάθε σύστημα φέρει δύο επίγειους δέκτες, έναν κυκλικό για σύμμεικτα απορρίμματα με πράσινη σήμανση και έναν παραλληλόγραμμο για ανακυκλώσιμες συσκευασίες με μπλε σήμανση, είναι αυτόματης λειτουργίας με επιδαπέδια κομβία και παρέχει φωνητική και οπτική ενημέρωση.

Με τους βυθιζόμενους κάδους αποφεύγονται οι οσμές και αναβαθμίζεται αισθητικά ο περιβάλλον χώρος με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η όχληση που προκαλείται στην καθημερινότητα των πολιτών. Οι βυθιζόμενοι κάδοι λειτουργούν και ως δορυφορικά πράσινα σημεία, τα οποία, σε συνδυασμό με τη νέα δράση της Υπηρεσίας Καθαριότητας, το Κινητό Πράσινο Σημείο για την ανακύκλωση, συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών, στην καθαρότητα των συλλεγόμενων υλικών και στον σεβασμό του περιβάλλοντος.

Ο Δήμος Αγίας Παρασκευής απευθυνόμενος στου επαγγελματίες και τους επισκέπτες της πλατείας τους καλεί να υιοθετήσουν την προσπάθεια αυτή και να μην ρίχνουν απορρίμματα εκτός των κάδων, ώστε να διατηρείται ο χώρος καθαρός.

  

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close