FeaturedΚέντρο... Δυτικά

Θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας σε Δήμους για τους ευπαθείς πολίτες

Θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας , για  την προστασία των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και των αστέγων από το ψύχος, λειτουργούν Δήμοι της χώρας,  στο πλαίσιο των εκτάκτων μέτρων που λαμβάνουν λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας, με την ονομασία «Ηφαιστίων».

Έκτακτα μέτρα από τον Δήμο Αθηναίων λόγω του νέου κύματος κακοκαιρίας

Λόγω του επερχόμενου νέου κύματος κακοκαιρίας και των  πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που θα επικρατήσουν, ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην διάθεση θερμαινόμενων χώρων για την προστασία των αστέγων και μάλιστα επί 24ωρης βάσης.

Συγκεκριμένα, από τις 20.00 σήμερα Κυριακή 5 Ιανουαρίου και συνεχώς, χωρίς διακοπή, ως τις 08:00 μεθαύριο Τρίτη 7 Ιανουαρίου οπότε και θα επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες, διατίθενται οι εξής χώροι:

1. Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου (Μαμούρη 22 & Δύμης – Τηλ: 210 8223946)

2. Λέσχη Φιλίας Πανόρμου (Πανόρμου & Βαθέος 25 – Τηλ: 210 6459890)

3. Ο 1ος όροφος της 4ης Δημοτικής Κοινότητας (Λένορμαν & Αλεξανδρείας 35 – Τηλ: 210 5152144 & 210 5143838)

Για τον ίδιο σκοπό, σε συνεννόηση – συνεργασία των Ιατρών του Κόσμου με τον Δήμο Αθηναίων, διατίθεται χώρος – υπνωτήριο επί της οδού Αλικαρνασσού 49 στην Ακαδημία Πλάτωνος με ωράριο λειτουργίας 19:00 – 08:00 και με τηλέφωνο επικοινωνίας 210 5246920.

Επίσης, συνεργεία καθώς και η Κινητή Μονάδα Φροντίδας του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ), θα διανέμουν σε σημεία που βρίσκονται άστεγοι, ζεστό τσάι, φαγητό, κουβέρτες και είδη πρώτης ανάγκης ενώ θα ενημερώνουν και για τη λειτουργία των θερμαινόμενων χώρων.

Σε επιφυλακή θα βρίσκεται και η Δημοτική Αστυνομία ενώ σε 24ωρη ετοιμότητα βρίσκονται προσωπικό και μηχανήματα με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, από τις διευθύνσεις Καθαριότητας, Μηχανολογικού, Οδοποιίας, Αποχέτευσης και Κοινοχρήστων Χώρων για την περίπτωση χιονόπτωσης σε περιοχές της πρωτεύουσας(εκχιονιστικά, φορτωτές, μηχανήματα ρίψης αλατιού κ.α.)

Σε 24ωρη βάση θα λειτουργεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΥΑΔΑ (210 5246515-16) για να δέχεται αναφορές πολιτών σχετικά με αστέγους που χρειάζονται βοήθεια.

Για όλη την διάρκεια των 24ωρου οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται και στην γραμμή επικοινωνίας του δήμου Αθηναίων, 1595 προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Θερμαινόμενοι χώροι στον Δήμο Πειραιά

Ο Δήμος Πειραιά θα λειτουργήσει θερμαινόμενους χώρους για την προστασία των πολιτών, λόγω των προβλεπόμενων χαμηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα, από την Κυριακή 5/1/2020 μέχρι και την Τρίτη 7/1/2020, θα λειτουργήσει το Β1 Κέντρο Αγάπης και Αλληλεγγύης Δήμου Πειραιά, από τις 08:00 έως τις 20:00 (Βασιλέως Γεωργίου Β΄10 και Βούλγαρη 155. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4134130, 210-4134052).

Επίσης, η δομή φιλοξενίας αστέγων «Υπνωτήριο Πειραιάς Λιμάνι Αλληλεγγύης» του Ομίλου Unesco Πειραιώς και Νήσων σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, θα λειτουργήσει σε 24ωρη βάση, από την Κυριακή 5/1/2020 μέχρι και την Τρίτη 7/1/2020 (Πύργος Πειραιά – Ακτή Ποσειδώνος 2-4 1ος όροφος. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 216 8003076, 216 8003077).

Η πληροφόρηση των πολιτών για τις ημέρες και ώρες των θερμαινόμενων χώρων, παρέχεται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Δήμου 213 2022000, του 15510, της ιστοσελίδας του Δήμου, καθώς και μέσω της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Κανάλι 1 90,4 FM.

Θερμαινόμενες αίθουσες στον Δήμο Αγ. Αναργύρων-Καματερού

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο Δήμος Αγίων Αναργύρων-Καματερού για να αντιμετωπίσει την νέα επέλαση του χιονιά που θα πλήξει τη χώρα μας από το απόγευμα της Κυριακής. Ο Δήμος σε τακτική επικοινωνία με την Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο Φυλής, και τον Δήμο Πετρούπολης βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

Στη διάθεση πολιτών που εχουν ανάγκη τις επόμενες ημέρες λειτουργούν οι εξής θερμαινόμενοι χώροι:

Α΄ΚΑΠΗ Αγίων Αναργύρων, Ν. Πλαστήρα και Κλεισούρας

Κεντρικό ΚΑΠΗ Καματερού, Β. Γεωργίου και Θεσσαλονίκης.

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Αχαρνών εν όψει του κύματος κακοκαιρίας –Θερμαινόμενοι χώροι

Σε κατάσταση ετοιμότητας βρίσκεται ο Δήμος Αχαρνών μετά την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για επιδείνωση του καιρού με χαμηλές θερμοκρασίες και χιονόπτωση.
Υπό τις οδηγίες και το συντονισμό του Δημάρχου Αχαρνών κ. Σπύρου Βρεττού, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους αρμόδιους Αντιδημάρχους Μιχάλη Βρεττό, Γιώργο Σιδηρόπουλο, Γιώργο Πετάκο και Νικόλαο Δαμάσκο, παρουσία των προϊσταμένων της Πολιτικής Προστασίας, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Υπηρεσίας Πρασίνου καθώς και ατόμων από τη διαχείριση του Στόλου.
Όλα τα οχήματα του Δήμου που μπορούν να συνδράμουν για τον αποχιονισμό, είναι έτοιμα για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, ενώ και οι ποσότητες αλατιού αποχιονισμού, μετά και τη νέα προμήθεια, επαρκούν για την περίσταση. Παράλληλα, η Δημοτική Αστυνομία θα βρίσκεται σε επιφυλακή, έτσι ώστε να συνδράμει όπου χρειαστεί.

Ο Δήμος Αχαρνών, είναι έτοιμος επίσης για την προστασία των αστέγων.

Στο πλαίσιο επιχειρησιακού σχεδίου αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών, λαμβάνονται προληπτικά μέτρα. Υπό τον συντονισμό του Δημάρχου και της προέδρου της ΔΗΦΑ κ. Αγγελικής Ζαχαριάδη, διατίθενται θερμαινόμενοι χώροι από την Κυριακή 5 Ιανουαρίου στις 15.00 και θα παραμείνουν επί 24ώρου βάσεως ανοιχτοί, έως ότου επανεκτιμηθούν οι καιρικές συνθήκες. Συγκεκριμένα:
* Η ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Αχαρνών (Φιλαδελφείας 87, Αχαρνές)
* Το ΚΑΠΗ Κόκκινου Μύλου (Φιλαδελφείας 217, Αχαρνές).

Όταν σταματήσει η βροχόπτωση και υπάρξει η δυνατότητα εναπόθεσης του αλατιού αποχιονισμού, οι κάτοικοι θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν αλάτι για προσωπική χρήση (σε εξωτερικούς χώρους κατοικιών, σκάλες, πεζοδρόμια κ.α.) από τα εξής σημεία:
1. Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο, επί της οδού Βεροίας.
2. Στην πλατεία της Βαρυμπόπης (στο βόρειο μέρος)
3. Στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Θρακ/νων
4. Στο κτήριο της Κοινότητας Θρακομακεδόνων, επί της οδού Πρωταγόρα.
5. Εάν κριθεί απαραίτητο – Στο Αρχελάου Θέατρο (αρχή της οδού Αρχελάου)
Επισημαίνεται πως η χρήση του αλατιού θα πρέπει να γίνεται πάντοτε με σύνεση.

Συνιστάται όλοι οι δημότες σε περίπτωση έντονης κακοκαιρίας να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις.
Ανακοίνωση της πολιτικής προστασίας για το πρόγραμμα – μέθοδος αποχιονισμού του Δήμου Αχαρνών: http://www.acharnes.gr/el/content/section-3023
Οι δημότες μπορούν να τηλεφωνούν στο τηλεφωνικό κέντρο του Δήμου για τυχόν πρόβλημα (213-2072300, 213-2072301, 213-2072302)

Σε ετοιμότητα ο μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης 

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ενόψει του κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται τα επόμενα εικοσιτετράωρα στην χώρα. Συνεργεία της τεχνικής υπηρεσίας και της πολιτικής προστασίας έχουν τεθεί σε επιφυλακή να αντιμετωπίσουν προβλήματα που ενδέχεται να προκληθούν από τις βροχοπτώσεις ή τις πιθανές χιονοπτώσεις στα ορεινά σημεία του Δήμου ενώ η Κοινωνική Υπηρεσία θα διαθέσει θερμαινόμενους χώρους αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Κατά τη διάρκεια των φαινομένων παρακαλούνται όλοι να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις ενώ σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 15888 (Δημαρχείο) και 210 8961444 (Πολιτική Προστασία).

Έκτακτα μέτρα στον Δήμο Βριλησσίων

Από το μεσημέρι της Κυριακής 5/1/2020, ο Δήμος Βριλησσίων διαθέτει, για προληπτικούς λόγους, αλάτι για την κάλυψη των αναγκών των δημοτών στους παρακάτω χώρους:
– Χώρος πρώην Ναυτικής Βάσης επί της Λ. Αναπαύσεως
– Τέρμα Κισσάβου έξω από το Κλειστό Γυμναστήριο (Ολυμπιονικών & Σπύρου Λούη)

Για την προσωρινή φιλοξενία-προστασία πολιτών διατίθεται θερμαινόμενος χώρος στην αίθουσα “Ν. Εγγονόπουλος” στο Πάρκο “Μ. Θεοδωράκης” (πρώην ΤΥΠΕΤ), Υμηττού 57 από τις 7.00 το πρωί της Δευτέρας 06/01/2020.

Υπενθυμίζουμε ότι καθόλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 210 – 6130917 και 6942 475475, προκειμένου να αντιμετωπιστούν έκτακτα περιστατικά.

Σε πλήρη ετοιμότητα ο Δήμος Γλυφάδας για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας   

Ο Δήμος Γλυφάδας με τις υπηρεσίες και τα μηχανήματά του βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Για βλάβες, ζημιές ή οποιοδήποτε άλλο ζήτημα σχετίζεται με την κακοκαιρία οι δημότες μπορούν να καλούν ανά πάσα στιγμή καθ΄όλη τη διάρκεια του 24ωρου το πενταψήφιο του Δήμου 15464.

Για την υποδοχή ευπαθών ομάδων και πολιτών κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων θα είναι ανοιχτοί, όπως και σε προηγούμενες αντίστοιχες περιπτώσεις, οι ακόλουθοι θερμαινόμενοι χώροι:

–  Δημαρχείο Γλυφάδας (Άλσους 15)

–  ΔΑΚ «Μάκης Λιούγκας» (Φοίβης 14 και Μεταξά)

–  ΚΑΠΗ Αγίου Τρύφωνα (Αρχιπελάγους 31)

–  ΚΑΠΗ Καραχάλιου (Σοφίας Βέμπο 22 και Υψηλάντου)

Για οτιδήποτε έκτακτο τυχόν προκύψει θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Θερμαινόμενος χώρος στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού

Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού και η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού εν όψει των έντονων καιρικών φαινομένων και τις χαμηλές θερμοκρασίες, ανοίγει τις πόρτες του για την υποδοχή ευπαθών ομάδων και πολιτών προσφέροντας διαμονή και σίτιση στον θερμαινόμενο χώρο του Α΄ΚΑΠΗ Δάφνης επί της οδού Χρ. Μιχαλόπουλου 65 (Πρώην Αλεξάνδρας) και Βύρωνος απο την Παρασκεύη 03.01.2020 έως και την Τρίτη το πρωί 07.01.2020.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες θα επανεκτιμηθεί η παράταση και άλλες μέρες.

Θερμαινόμενος χώρος στον Δήμο Ηλιούπολης

Ο Δήμος Ηλιούπολης συμμετέχοντας έγκαιρα στον συντονισμό της Περιφέρειας Αττικής για θερμαινόμενους χώρους, προς χρήση κάθε συμπολίτη που έχει ανάγκη, διαθέτει την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και την αίθουσα του ΚΑΠΗ Αγίου Κωνσταντίνου.

Η ομάδα επιφυλακής του Δήμου Ηλιούπολης βρίσκεται σε ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει κάθε πιθανό κίνδυνο και να προσφέρει τη βοήθειά της σε κάθε Δημότη, που θα την χρειαστεί.

Στο χώρο στάθμευσης του Δημαρχείου (στο υπόστεγο του ΕΚΑΒ), υπάρχουν σάκοι με αλάτι στη διάθεση των Δημοτών που επιθυμούν προληπτικά να το χρησιμοποιήσουν στα πεζοδρόμια και στις εισόδους των κατοικιών τους.

Τα τηλέφωνα για κλήσεις έκτακτης ανάγκης είναι:
1. Δημαρχείο Ηλιούπολης 2109970001 και 2109970002
2. Γιάννης Αντζινάς Αντιδήμαρχος 6944835410
3. Κώστας Σεφτελής Αντιδήμαρχος 6932379229

Δήμος Ηρακλείου Αττικής: Σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες- Διαθέσιμος θερμαινόμενος χώρος

Σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί εκ νέου οι υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα τυχόν παρουσιαστούν στην πόλη ως επακόλουθο του νέου κύματος κακοκαιρίας. Οι υπηρεσίες του Δήμου που έχουν να κάνουν με την Πολιτική Προστασία και την καθαριότητα της πόλης είναι σε συνεχή βάρδια για να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του Ηρακλείου και, κυρίως, η ασφάλεια των κατοίκων.

Για όποιο θέμα προκύψει οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται με τους υπεύθυνους της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου στα τηλέφωνα: 2102830374 & 6974606028.

Ο Δήμος Ιλίου σε ετοιμότητα λόγω χαμηλών θερμοκρασιών

Με στόχο την προστασία των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού που πλήττονται από τις χαμηλές θερμοκρασίες, η Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιλίου ενημερώνει ότι την Κυριακή 5 Ιανουαρίου και τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2020 θα λειτουργήσουν οι παρακάτω θερμαινόμενοι χώροι:

Όλο το 24ωρο και για διανυκτέρευση:

Δημαρχείο Ιλίου, Κάλχου 48-50, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων (τηλ. 213.2030.187)

Η αίθουσα προσωπικού της Διεύθυνσης Διαχείρισης Απορριμμάτων και Πρασίνου, που βρίσκεται επί της οδού Μπίμπιζα 1, Ίλιον.

Από τις 8:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ. τα παρακάτω Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.):

Κ.Α.Π.Η. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Α΄ Δαναών 35 210 2620001
Β΄ Μελίκης 17 210 2638951
Δ΄ Θεοδώρας 48 210 5061531

Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για όλο το 24ωρο:

Αρμόδια Αντιδήμαρχος Παναγιώτα Μηλιώνη 6973238164

Αρμόδιος Υπάλληλος Βασίλης Αποστολόπουλος 6983792504

Δήμος Καισαριανής:  Ανοιχτό το Α’ ΚΑΠΗ (8.00 π.μ .- 8.00 μ.μ.) από την Κυριακή 5 έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου

Σε επιφυλακή συνεχίζει να βρίσκεται ο Δήμος μας – με στόχο την προστασία των συμπολιτών μας  – λόγω της παρατεινόμενης κακοκαιρίας και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Συγκεκριμένα, ανοιχτά θα παραμείνει ενόψει της νέας επιδείνωσης του καιρού από την Κυριακή 5/1 έως και την Τρίτη 7/1 το:

– Α’ ΚΑΠΗ Φιλαδελφείας  37 , τηλ 2107240661

– Ο χώρος θα είναι ανοικτός 08:00 – 20:00.

Σε περίπτωση επιπλέον ανάγκης επέκτασης του ωραρίου επικοινωνήστε  με τον Αντιδήμαρχο  Πολιτικής Προστασίας Mάνο Κιτσέλλη, τηλ. 6938283898

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Συγκρότηση επιχειρησιακού κέντρου-θερμαινόμενοι χώροι

Στον Δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας, μετά από συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας :

Αποφασίστηκε η συγκρότηση «επιχειρησιακού κέντρου» στη δημοτική ενότητα  Οινόης, οργανώθηκε η στελέχωση του και ο τρόπος λειτουργίας του ως προς τον άμεσο συντονισμό τόσο των φορέων όσο και ως προς την άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων και περιστατικών.

Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι: 22630 51598.

Επίσης, αποφασίστηκε να λειτουργήσουν επί 24ώρου βάσεως τα ΚΑΠΗ και των τεσσάρων ενοτήτων, ως χώροι συγκέντρωσης των ευπαθών ομάδων.

Τέλος, επισημαίνεται η ανάγκη να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, όπως και η διαμονή στον ορεινό όγκο των επισκεπτών και των ιδιοκτητών των δευτερεύουσων κατοικιών.

Δήμος Νέας Ιωνίας

Εν όψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων την Κυριακή 5-1-2020, σας ενημερώνουμε ότι διατίθεται θερμαινόμενος χώρος, για την προστασία πολιτών που έχουν ανάγκη, στο Δ’ ΚΑΠΗ (Ικαρίας 14) κατόπιν συνεννοήσεως στο τηλέφωνο 2102756000.

Ανοιχτός θερμαινόμενος χώρος στον Δήμο Κηφισιάς

Στο Δημαρχείο Κηφισιάς, αίθουσα «Σ. Βόλκος” (Μυρσίνης και Διονύσου τηλ επικοινωνίας 2132007100) είναι ο θερμαινόμενος χώρος του Δήμου Κηφισιάς ο οποίος θα παραμείνει ανοιχτός 9.00 το πρωί με 24.00 το βράδυ, Κυριακή 5/1 και Δευτέρα 6/1.
Η επιμήκυνση του ωραρίου ή των ημερών λειτουργίας της θερμαινόμενης αίθουσας θα καθοριστεί από την ένταση αλλά και την έκταση των καιρικών φαινομένων.

Για οποιοδήποτε θέμα Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κηφισιάς οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2106228335

Διαθέσιμοι θερμαινόμενοι χώροι στο Δήμο Νέας Σμύρνης

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, στο πλαίσιο αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων, διαθέτει θερμαινόμενους χώρους για τη φιλοξενία πολιτών, λόγω των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών.
Στις 6/1/2020, θα παραμείνει ανοιχτό το Β’ ΚΑΠΗ του Δήμου Νέας Σμύρνης (Σταδίου 32-34).

Υπενθυμίζουμε ότι σε καθημερινή βάση από τις 7:30 (πρωινή) έως τις 19:00 ανοιχτά είναι για τους πολίτες όλα τα ΚΑΠΗ του Δήμου:
1. Α’ ΚΑΠΗ, Αρτάκης 54 και Αγχιάλου
2. Γ’ ΚΑΠΗ, Πλαστήρα 57
3. Δ’ ΚΑΠΗ, Ραιδεστού 11-13
4. Ε ‘ΚΑΠΗ, Ελλησπόντου 65
Πληροφορίες:  213 2025 882 (Κοινωνική Υπηρεσία),  210 9373533  (Β’ ΚΑΠΗ).

Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας, θερμαινόμενος χώρος έως και την Τρίτη 7 Ιανουαρίου

Λόγω των καιρικών φαινόμενων που  θα συνεχίσουν να πλήττουν την Αττική, ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ανακοινώνει πως το Α’ ΚΑΠΗ (π. τσιπουράδικο) που βρίσκεται επί της Λ. Δεκελείας 154 στη Νέα Φιλαδέλφεια, από σήμερα Παρασκευή 3/1 έως και  την Τρίτη 7/1, θα εξακολουθήσει να είναι ανοιχτό ως θερμαινόμενος χώρος φιλοξενίας αστέγων και συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη, από το πρωί στις 06:00 π.μ. και  καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Σε αυξημένη ετοιμότητα ο Δήμος Φυλής για την νέα επέλαση του χιονιά

Σε πλήρη ετοιμότητα είναι από το πρωί ο Δήμος Φυλής για την αντιμετώπιση του νέου σφοδρού κύματος κακοκαιρίας που έχει ξεκινήσει ήδη από τις 15.00 το μεσημέρι.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Οικονομάκης παρακαλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, να μην παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους σε σημεία που δυσκολεύουν το έργο της πολιτικής προστασίας, να ακολουθούν τις συστάσεις της τροχαίας και να λάβουν μέτρα αυτοπροστασίας.

«Ο Δήμος Φυλής από το μεσημέρι έχει ήδη τοποθετήσει σε όλα τα επικίνδυνα σημεία και των τριών Κοινοτήτων συνολικά 25 μηχανήματα έργου και αλατιέρες και είναι πανέτοιμος να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία αλλά χρειάζεται και οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και συνεργάσιμοι» υπογραμμίζει ο Μιχάλης Οικονομάκης.
Στη Χασιά οι δημότες μπορούν να προμηθευτούν αλάτι πίσω από την παιδική χαρά και

στην πλατεία μπροστά από το Δημαρχείο Νικόλαος Λιάκος. Στα Άνω Λιόσια έχει τοποθετηθεί αλάτι στον αύλειο χώρο του Ι.Ν. Παναγία Κανάλα, στην πλατεία Ηρώων, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ευαγγελίστρια, στην πλατεία Καραγιάννη, στον Άγιο Δημήτριο, στην πλατεία ΚΕΝΕ, στο ΒΟΡΕΙΝΟ στη Ζωφριά , στην πλατεία θεάτρου, στη Λεφάντω και στο πράσινο ΔΕΤΕΑΛΑ. Οι δημότες στο Ζεφύρι μπορούν να προμηθευτούν αλάτι αν χρειαστεί από το Πάρκινγκ του Προαστιακού.

Για όσο διαρκέσουν τα έντονα φαινόμενα παγετού παραμένουν ανοιχτές τέσσερις θερμαινόμενες αίθουσες. Στη Χασιά ανοιχτό θα μείνει το Δημαρχείο Νικόλαος Λιάκος, στα Άνω Λιόσια η αίθουσα Μελίνα Μερκούρη και το 2ο ΚΑΠΗ και στο Ζεφύρι το Δημαρχείο.
Οι δημότες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μπορούν να καλούν καθ΄ όλο το 24ωρο στον πενταψήφιο αριθμό αναφοράς προβλημάτων στο Δήμο 15691 ενώ αιτήματα δημοτών θα υποδέχονται επίσης τα τηλέφωνα 210-2484781 για τα Άνω Λιόσια, τα 210-2411780 και 210-2411444 στη Χασιά και 2132038826 στο Ζεφύρι.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο