Αττική

Βολές Σγουρού κατά Δούρου για το Ελληνικό

Βολές Σγουρού κατά Δούρου για το Ελληνικό , χαρακτηρίζοντας ο πρώην Περιφερειάρχης την Διοίκηση της σημερινής Περιφερειάρχη Ρένας Δούρου ως πολιτικά και ηθικά έκθετη , αφού κατά τον Γιάννη Σγουρό , η Ρένα Δούρου  με τις πράξεις και τις παραλείψεις της απεμπόλησε ακόμη και το ελάχιστο δικαίωμα της Περιφέρειας Αττικής να διατυπώσει την γνώμη της για την αξιοποίηση του Ελληνικού, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σχετικό δελτίο τύπου της παράταξης του κ. Σγουρού.

Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου

Έκθετη πολιτικά και ηθικά η Διοίκηση Δούρου για το Ελληνικό –
Κατόπιν εορτής η συζήτηση για τη ΣΜΠΕ

Εκτεθειμένη πολλαπλά, τόσο ηθικά, όσο και πολιτικά βρέθηκε για ακόμη μία φορά η Ρένα Δούρου που με τις πράξεις και τις παραλείψεις της απεμπόλησε ακόμη και το ελάχιστο δικαίωμα της Περιφέρειας Αττικής να διατυπώσει την γνώμη της για την αξιοποίηση του Ελληνικού.

Αν και προεκλογικά είχε πρωτοστατήσει σε συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες κατά της αξιοποίησης του χώρου χρησιμοποιώντας βαρύτατες εκφράσεις αφού έκανε λόγο για «οικονομικό σκάνδαλο», «περιβαλλοντικό έγκλημα», «πολεοδομικό τερατούργημα» έφερε τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αφού παρήλθε η προθεσμία για διαβούλευση και ενώ ήδη το σχέδιο του Προεδρικού Διατάγματος βρίσκεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έγκριση.

Η ΣΜΠΕ είχε σταλεί στην Περιφέρεια Αττικής στις 20/7/2017 και έπρεπε να διατυπώσει τη γνώμη της εντός 35 ημερών, πράγμα που δεν έπραξε αφού έκτοτε παρήλθαν πάνω από έξι μήνες.

Για να διασκεδάσει μάλιστα τις εντυπώσεις η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής εισηγήθηκε αρνητικά επί της ΣΜΠΕ, ενώ γνωρίζει ότι η γνώμη της πλέον δεν έχει καμία απολύτως ισχύ, ούτε και βαρύτητα.

Σε δηλώσεις του ο Γ. Σγουρός επεσήμανε ότι «Η υπόθεση του Ελληνικού αποτελεί μία μικρογραφία του κώδικα πολιτικής συμπεριφοράς της σημερινής Διοίκησης που θα πρέπει να διδάσκεται στους νεότερους που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά ως παράδειγμα προς αποφυγή. Αυτοί που δήθεν κόπτονταν για το «ξεπούλημα» του Ελληνικού σήμερα με τους τραγικούς χειρισμούς τους, απεμπόλησαν το ελάχιστο δικαίωμα η Περιφέρεια Αττικής να διατυπώσει την άποψή της επί της ΣΜΠΕ. Είναι πλέον φανερό πως ανάμεσα στην υποτέλεια στο κόμμα και στην αυτοτέλεια της αυτοδιοίκησης, που επιτάσσει το Σύνταγμά μας, διάλεξαν το πρώτο».

 

Tags

Related Articles

1 thought on “Βολές Σγουρού κατά Δούρου για το Ελληνικό”

  1. Ο Σγουρός δεν το πιστευει, οτι κάποιος μπορεί να παραμένει πιστός στα λεγόμενά του και πριν και αφότου αναλάβει μια θέσει εξουσιας. Μάλλον για αυτό εξανίσταται…και για να είχαμε να λέγαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close