Εργασιακά

Στηρίζει τον αγώνα των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων του Ασπροπύργου , το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο

Στηρίζει τον αγώνα των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων του Ασπροπύργου , το Σωματείο Εργαζομένων στο Θριάσιο Νοσοκομείο ,  που διεκδικούν άμεσα μέτρα στήριξης τους και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένου Θριασίου Νοσοκομείου εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του στους επαγγελματίες και τους εμπόρους της πόλης που “Αντιμέτωποι με τα αυξανόμενα χρέη και την απειλή του λουκέτου βρίσκονται εκατοντάδες μικροί επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι του Ασπροπύργου και συνολικά της Δυτικής Αττικής, λόγω της χρόνιας πολιτικής φοροληστείας και του «ασφυκτικού» ανταγωνισμού με τις μεγάλες επιχειρήσεις, στα οποία προστέθηκε η αναστολή λειτουργίας και η «καθίζηση» των εσόδων τους εξαιτίας των περιοριστικών κυβερνητικών μέτρων.
Δικαιολογημένα επομένως αγανακτούν γιατί, παρά την εξάπλωση της πανδημίας στη Δυτική Αττική,  η κυβέρνηση της ΝΔ, εξακολουθεί να μην παίρνει ουσιαστικά μέτρα για την προστασία της υγείας μας αλλά συνεχίζει τα περιοριστικά μέτρα που πλήττουν ιδιαίτερα τους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους.”

Για να συνεχίσει η ανακοίνωση :

Αν και ομολογούν ότι βασική εστία διάδοσης της επιδημίας είναι οι μεγάλοι εργασιακοί χώροι και ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, επιλέγουν να προχωρήσουν σε απαγορεύσεις κυκλοφορίας και λειτουργίας μικρών επιχειρήσεων, αντί να επιβάλλουν στην εργοδοσία να παρθούν τα αναγκαία συλλογικά μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, να αυξήσουν τα δρομολόγια του Προαστιακού και να αποκαταστήσουν τις κατηργημένες λεωφορειακές γραμμές Α16, Β16 και Γ16, για να μειώσουν τον επικίνδυνο συνωστισμό.

Χαρακτηριστικό είναι και το παράδειγμα των μεγάλων ελλείψεων στο Κέντρο Υγείας στον Ασπρόπυργο, που στελεχώνεται μόνο από 1 γενικό γιατρό, 3 παθολόγους (οι 2 είναι επικουρικοί), 1 καρδιολόγο, 1 νευρολόγο, 1 οφθαλμίατρο και 1 νοσηλεύτρια.

Λείπουν γιατροί βασικοί ειδικοτήτων, νοσηλευτικό, παραιατρικό και διοικητικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων, σε μια περιοχή με μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα, στο κέντρο της βιομηχανικής περιοχής του Θριάσιου Πεδίου, δίπλα στην «υγειονομική βόμβα» της χωματερής της Φυλής.

Αν και γνωρίζουν ότι οι ασθενείς με καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, παχυσαρκία, αναπνευστικά νοσήματα κινδυνεύουν περισσότερο από την επιδημία και χρειάζεται να εξασφαλιστεί η παρακολούθηση και υγειονομική τους κάλυψη από τα Κέντρα Υγείας, μειώνουν την κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κατά 96 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2021, αυξάνουν τη φοροληστεία για τις λαϊκές οικογένειες κατά 200 εκατ. και τον ΦΠΑ κατά 2,5 δις ευρώ, ενώ μοιράζουν νέες επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές 6,8 δις για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Συνεχίζουν να εφαρμόζουν τις μειώσεις των συντελεστών φορολόγησης των επιχειρηματικών κερδών – που είχαν ψηφίσει μαζί με ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ. Αποτέλεσμα είναι εμείς να πληρώνουμε το 93% των φόρων και οι μεγαλοεπιχειρηματίες μόνο το 7%.

Αν και γνωρίζουν ότι με τα περιοριστικά μέτρα οδηγούν εκατοντάδες μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους σε χρεοκοπία και λουκέτο, δεν λένε ούτε κουβέντα για μέτρα στήριξης ενώ και οι δημοτικές αρχές της περιοχής αρνούνται ακόμα και την απαλλαγή από δημοτικά τέλη.

Η προκλητική πριμοδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών, σε συνδυασμό με τα περιοριστικά μέτρα και την ανυπαρξία κρατικής στήριξης των μικρών επαγγελματιών και εμπόρων, επιβεβαιώνει ότι ακόμα και η επιδημία αξιοποιείται για να συγκεντρωθεί μεγαλύτερο μερίδιο της «αγοράς» στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οι εργαζόμενοι του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου και του Κέντρου Υγείας Ελευσίνας στηρίζουμε τον αγώνα των επαγγελματιών και εμπόρων για ουσιαστικά μέτρα στήριξης, με χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, μείωση της φορολογίας και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, απαλλαγή από δημοτικά τέλη, αναστολή κατασχέσεων και πλειστηριασμών, διαγραφή τόκων και «κούρεμα» χρεών στις τράπεζες, επίδομα ανεργίας σε όσους αναγκασθούν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους, καθώς και για ουσιαστική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Ασπροπύργου και τους ευχόμαστε σύντομα να αποκτήσουν Ένωση Επαγγελματιών – Βιοτεχνών – Εμπόρων Ασπροπύργου, που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τις προσδοκίες τους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                  Η Γραμματέας

Βαρδαβάκης Μανώλης                 Φεργάδη Αννα

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close