Εργασιακά

Η αγωνιστικότητα της ΠΟΕ ΟΤΑ φέρνει συνάντηση με τον Υπουργό

Η αγωνιστικότητα της ΠΟΕ ΟΤΑ φαίνεται ότι φέρνει την πολυπόθητη συνάντηση που ζητά η  Ομοσπονδία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Τάκη Θεοδωρικάκο.

Σύμφωνα με έγκυρη πληροφόρηση της ιστοσελίδας μας η συνάντηση “έκλεισε” για αύριο Τρίτη 23 Ιουνίου στις  11 το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών , όπου ο Υπουργός θα συναντηθεί με την εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ.

Να θυμίσουμε ότι η Ομοσπονδία , με απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου έχει προκηρύξει μια σειρά από αγωνιστικές κινητοποιήσεις , ενώ την Τετάρτη 24 Ιουνίου προχωρά σε Πανελλαδική στάση εργασίας.

Αναφορικά με τον Υπουργό Εσωτερικών , η ΠΟΕ ΟΤΑ χαρακτηρίζει απαξιωτική την στάση του , που όπως σημειώνει χαρακτηριστικά : “Ο κ. Θεοδωρικάκος αρνείται συστηματικά να συναντήσει τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, μιας εκ των μεγαλύτερων Ομοσπονδιών του Δημοσίου και να συζητήσει αλλά και να δώσει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου.

Απαξιώνει ο Υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση που υπηρετεί τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού και με κίνδυνο τη ζωή τους κράτησαν τις πόλεις καθαρές και υγιείς, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου ιού.”

Τέσσερα (4) βασικά ζητήματα

Τα τέσσερα βασικά ζητήματα που θέτει στο “τραπέζι” η ΠΟΕ ΟΤΑ είναι :

  • Η κατάργηση του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών των Δήμων είτε με ισχνές πλειοψηφίες Δημοτικών Συμβουλίων (Άρθρο 178) είτε μέσω Οικονομικών Επιτροπών λόγω των εκτάκτων μέτρων αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού.

  • Οι άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες των Ο.Τ.Α. προκειμένου να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

  • Η διατήρηση τόσο του καθεστώτος ασφάλισης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (Β.Α.Ε.), όσο και του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε όσους σήμερα το λαμβάνουν και η επέκτασή του και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται να το λάβουν.

  • Η άμεση κατάργηση της απαράδεκτης και σκανδαλώδους διάταξης που επιτρέπει ένας Δήμος να ενοικιάζει τον μηχανολογικό του εξοπλισμό σε εργολάβους για να τους αναθέτουν υπηρεσίες (π.χ. καθαριότητα κ.λπ.).

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close