Δήμοι

Πρόσκληση για συζήτηση σχετικά με την δημιουργία σταθμού υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων στην Αλεξανδρούπολη

δημαρχος αλεξανδρουπολης

Σε ανοιχτή συζήτηση για τη δημιουργία σταθμού υποδοχής και εγκατάστασης προσφύγων στην Αλεξανδρούπολη καλούν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευ. Λαμπάκης, ο περιφερειάρχης Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Γ. Παυλίδης και ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης, κ.κ. Άνθιμος, όλους τους θεσμικούς φορείς της πόλης.

Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11.00 π.μ. στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης, με στόχο να συζητήσουν και να καταθέσουν τις προτάσεις – απόψεις τους για την επιλογή του Ν. Έβρου ως ένα εκ των πέντε (5) περιοχών στην Ελλάδα για την εγκατάσταση προσφύγων σε κατοικίες με επιδοτούμενο ενοίκιο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να ληφθούν αποφάσεις σχηματισμού άμυνας και αποφυγής κινδύνων για τον τόπο μας.

Στη σχετική πρόσκληση που απευθύνουν αναφέρεται:

Για ακόμη μια φορά οι Εβρίτες καλούμεθα να υπερασπισθούμε ισορροπίες στον ευαίσθητο ακριτικό χώρο όπου ζούμε, με αφορμή ειδήσεις περί εγκατάστασης προσφύγων στο νομό Έβρου.
Επειδή το βάρος της άνω υπεράσπισης αφορά όλους τους θεσμικούς του νομού εκ της ιδιότητάς μας και της υποχρέωσης- δικαιώματος εκπροσώπησης του λαού του Έβρου, καλούμε όλους τους παρακάτω θεσμικούς (βουλευτές και δημάρχους του Ν. Έβρου), προκειμένου να διερευνήσουμε το όλο θέμα αλλά ενδεχόμενα κι άλλα, στέλνοντας ειρηνικό μήνυμα, όπως επιβάλλεται από τη θεσμική μας ιδιότητα, προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close