Πολιτική

Προβάδισμα 7,5 μονάδων της Ν.Δ.έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , στην δημοσκόπηση της Alco

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης της Alco για την εφημερίδα Πρώτο Θέμα το προβάδισμα της ΝΔ φτάνει πλέον στο 7,5% στην πρόθεση ψήφου – χωρίς αναγωγή επί των έγκυρων είναι 6,3%.

Αναλυτικότερα η ΝΔ, με αναγωγή στα έγκυρα ψηφοδέλτια, εξασφαλίζει ποσοστό 25,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 17,9%. Η Χρυσή Αυγή, συγκεντρώνει 8,1%, ακολουθεί το ΚΚΕ με ποσοστό 6,5% και η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,3%. Η Λαϊκή Ενότητα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση εισέρχεται στην Βουλή με 3,1%, καθώς και η Ένωση Κεντρώων, με 3%. Μένουν εκτός Βουλής οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5%, το Ποτάμι με 2,2% και η Πλεύση Ελευθερίας με 2,4%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 19,6%.

Μόλις ένας στους δέκα που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση πιστεύει ότι μετά τα νέα μέτρα θα ξεπεραστεί η κρίση ενώ το 82% απαντά αρνητικά στο σχετικό ερώτημα. Μόνο το 1% χαρακτηρίζει θετικά τα μέτρα έναντι του 65% που τα θεωρεί απαράδεκτα και του 31% που τα αντιμετωπίζει ως αναγκαίο κακό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αξιολογεί αρνητικά την κυβερνητική αποτελεσματικότητα απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς των ιθυνόντων του Μεγάρου Μαξίμου για κέρδη που αποκόμισε η διαπραγματευτική τακτική η οποία ακολουθήθηκε.

Το 72% θεωρεί αρνητική για την Ελλάδα την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup έναντι μόλις 11% που τη βλέπει με θετική προαίρεση. Μόλις το 8% αποδέχεται ότι η κυβέρνηση πέτυχε τον στόχο για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, την ίδια στιγμή που είναι δεκαπλάσιοι – 80% επί του συνόλου – όσοι πιστεύουν ότι απέτυχε.

Τρεις στους τέσσερις – το 75% – απαντούν αρνητικά στο ερώτημα για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα, έναντι του 17% που εκφράζεται θετικά.

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ποσοστό 92% θεωρεί ότι δεν είναι σωστό να επιτρέπεται η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε offshore.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close