Αρχική / Περιφέρειες / Κεντρική Μακεδονία / Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής
διαχείριση απορριμμάτων στη Κεντρική Μακεδονία Τζιτζικωστας

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής

Στο νέο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η κατασκευή του 4ου Νηπιαγωγείου Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής , ύστερα από απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα .

Ο προϋπολογισμός κατασκευής του Νηπιαγωγείου είναι 1.168.481,6 ευρώ και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Νέας Προποντίδας. Το έργο εντάχθηκε στον άξονα προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση».

«Το νέο Νηπιαγωγείο που κατασκευάζουμε μέσω του νέου ΕΣΠΑ στη Ν. Καλλικράτεια αποτελεί μια αναγκαία σχολική μονάδα στην περιοχή, που θα έχει τη δυνατότητα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες 50 νηπίων. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τις συνεχείς εντάξεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ αποδεικνύει ότι μπορεί και στη νέα Προγραμματική Περίοδο να είναι πρώτη τόσο σε χρόνους υλοποίησης, όσο και σε ύψος απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων. Η βελτίωση των συνθηκών και η συνδρομή μας στην κάλυψη των στεγαστικών αναγκών στην εκπαίδευση είναι προτεραιότητα και για την περίοδο 2014 – 2020, ώστε να ανταποκριθούμε σε πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών. Εκτός από το κτίριο του Νηπιαγωγείου, το έργο περιλαμβάνει και την πλήρη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου, ενώ βάσει του χρονοδιαγράμματος, η νέα σχολική μονάδα θα δοθεί σε χρήση τον Απρίλιο του 2019», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το οικόπεδο στο οποίο θα κατασκευαστεί το 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Καλλικράτειας καταλαμβάνει τμήμα περίπου 2.000 τετραγωνικών μέτρων ενός αγροτεμαχίου 19 στρεμμάτων.

Η απαίτηση του κτιριολογικού προγράμματος για ολοήμερο σχολείο με δυο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία-κουζίνα, γραφείο και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, οδήγησε στην επιλογή της κατασκευής ενός ισόγειου κτιρίου, στο οποίο αναπτύσσονται αυτές οι χρήσεις σε ενιαίο επίπεδο.

Το κτίριο θα έχει τρεις εισόδους, με δυνατότητα πρόσβασης οχημάτων.

Ο σχεδιασμός του έργου ακολούθησε και βιοκλιματικά χαρακτηριστικά, ενώ μπροστά από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα δημιουργηθεί ημιυπαίθριος χώρος με ανοιγοκλεινόμενες περσίδες. Το κτίριο είναι στο κέντρο του οικοπέδου και υπήρξε πρόβλεψη για επαρκή αύλειο χώρο, η διαμόρφωση του οποίου θα γίνει σε γήινους τόνους, με ξύλο και πέτρα.

Σχετικά admin

Δείτε επίσης

Θεσσαλονίκη : Ξεκίνησε η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ

Ξεκίνησε η διαδικασία ανανέωσης των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ, όπως μας ενημερώνει η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο