ΔήμοιΠολιτική

Κόντρες και αλληλοκατηγορίες και στη μέση η Αυτοδιοίκηση

Με κόντρες και αλληλοκατηγορίες και στη μέση η Αυτοδιοίκηση, συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στον Υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη.

Με πρόσφατη πράξη του “σίριαλ”,τον χαρακτηρισμό που απέδωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ , στην απόφαση του Υπουργού να ενισχύσει εκτάκτως τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους με 20 εκατομμύρια ευρώ,ως  “λογική Μαυρογυαλούρου”,τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι “τα 20 εκατομμύρια που μοίρασε με λογική Μαυρογυαλούρου δεν είναι τίποτε άλλο, παρά ασπιρίνες σε έναν ετοιμοθάνατο ασθενή.”

Για να συνεχίσει παρακάτω :

“Τον καλούμε να σοβαρευτεί και να ζητήσει συγγνώμη από την αυτοδιοίκηση, γιατί επέτρεψε ο προϋπολογισμός του 2017 να είναι αυτός που προβλέπει τη χαμηλότερη χρηματοδότηση των τελευταίων χρόνων για τους Δήμους.

Όσον αφορά το διάλογο , ας απαντήσει αν τολμά στα 10 ερωτήματα που του έθεσε η ΚΕΔΕ σήμερα.
Αν θέλει βέβαια  πραγματικό διάλογο, κι όχι διάλογο μαϊμού .”

Από την άλλη πλευρά , ο Υπουργός Εσωτερικών έδωσε την δική του απάντηση στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ,κάνοντας λόγο για τεράστια απόσταση που υπάρχει ανάμεσα στον κ. Πατούλη και τους δημάρχους, γενικότερα τους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, όπως υπογράμμισε ,τονίζοντας ότι «Όσο και να προσπαθεί για το αντίθετο ο κ. Πατούλης, ο διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί».

Συγκεκριμένα στη δήλωσή του αναφέρει:

«Η εμπειρία μου από τις απευθείας συζητήσεις μου με τους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης, με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι τεράστια η απόσταση ανάμεσα στον κ. Πατούλη και τους Δημάρχους, γενικότερα τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε ό,τι αφορά το ύφος και τον λόγο του. Προσωπικά, αδυνατώ να τον παρακολουθήσω.   

Δεν περίμενα ποτέ να αναφερθεί τόσο απαξιωτικά για τους συναδέλφους του, αναφορικά με την απόφαση του υπουργείου να ενισχύσει εκτάκτως τους μικρούς ορεινούς και νησιωτικούς δήμους με 20 εκατομμύρια ευρώ, ανταποκρινόμενο στις εκκλήσεις τους για μεγαλύτερη στήριξη. 

Όσο και να προσπαθεί για το αντίθετο ο κ. Πατούλης, ο διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα συνεχιστεί».

Μια κόντρα, που μάλλον έχει ως έπαθλο τον έλεγχο της Αυτοδιοίκησης , μόνο που δεν οδηγεί στην αναβάθμιση του θεσμού , απεναντίας προκαλείται βλάβη , αφού τα μεγάλα ζητήματα που την αφορούν δεν έχουν καμιά σχέση με τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

Βεβαίως η Κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δώσει στην δημοσιότητα όλο το πλαίσιο των αλλαγών που προωθεί ή σκέφτεται να προωθήσει για νομοθέτηση , ενώ η ΚΕΔΕ πρέπει να αντιμετωπίσει την διαμορφούμενη κατάσταση, στην περίπτωση μάλιστα που διαφωνεί με την Κυβέρνηση και τις προωθούμενες αλλαγές της , συλλογικά , ενωμένα και κυρίως αγωνιστικά και να μην εξαντλείται σε φραστικούς λεονταρισμούς.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close