Εδώ & ΠαντούΚοινωνία

Τα προβλήματα στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων , στη συνάντηση του Υπουργού με εργαζόμενους

Τα προβλήματα των εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων , το καθεστώς που διέπει την λειτουργία τους καθώς και το σημαντικό έργο που επιτελούν , βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης του Υπουργός Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη με το σωματείο εργαζομένων στα εν λόγω κέντρα .

Συζητήθηκαν, επίσης, οι προτάσεις του σωματείου  για την εξέλιξη των δομών μέσω της δικτύωσής τους στη βάση ενός Ενιαίου Φορέα και του καθορισμού του νέου θεσμικού πλαισίου, καθώς και η συμβολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία ήδη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην λειτουργία των Κέντρων Πρόληψης.

Τα Κέντρα Πρόληψης λειτουργούν από το 1994 σε όλη τη χώρα ως αστικές, μη κερδοσκοπικές εταιρίες, με μέλη – εταίρους Περιφέρειες, Δήμους και συλλογικούς φορείς, ενώ χρηματοδοτούνται ισομερώς από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους και το Υπουργείο Υγείας, μέσω του ΟΚΑΝΑ.

Από την πλευρά του Υπουργού Εσωτερικών αποτυπώθηκε η διάθεση συμβολής στη διαδικασία ενίσχυσης της λειτουργίας των Κέντρων Πρόληψης. Επισημάνθηκε, επίσης, ότι θα διατηρηθεί ανοιχτός ο δίαυλος επικοινωνίας με τους εργαζόμενους, ενώ θα εξεταστεί περαιτέρω το θέμα σε συνεργασία  με το Υπουργείο Υγείας, το οποίο εποπτεύει τις συγκεκριμένες δομές.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close