Απόψεις

Ο ηγέτης (έστω και τοπικός), κατά τον Αριστοτέλη, υπηρετεί το κοινό καλό – Άρθρο του Αντώνη Αντωνόπουλου

Ο ηγέτης (έστω και τοπικός), κατά τον Αριστοτέλη, υπηρετεί το κοινό καλό. Άρχει πείθοντας με το παράδειγμα του (αυτό που οι Αγγλοσάξονες λένε leading by example).

Έχει απόψεις ρηξικέλευθες και είναι ανατρεπτικός και ασυμβίβαστος. Με ανοιχτό μυαλό και ριζοσπαστικές θέσεις, που μπορεί ενδεχομένως να αλλάζουν, αλλά με αξίες που είναι σταθερές και εδραίες.

Αναδεικνύεται από το την πορεία της ζωής του και την αναγνώρισή του,από την τοπική κοινωνία ..

Γράφει ο Αντώνης Αντωνόπουλος

Ξέρει να εμπνέει, ενθαρρύνει, κινητοποιεί, ξεσηκώνει, καθοδηγεί,δεν άγεται και φέρεται από τα συμφέροντά του και μιας κλίκας που τον περιβάλει, δεν διστάζει να έρθει σε ρήξη με ότι παλιό και ξεπερασμένο.Ενώ από την άλλη ο Κομματάρχης (υπό την μακιαβελική έννοια) υπηρετεί τη φιλοδοξία και το συμφέρον του καθώς και τα συμφέροντα των ανθρώπων και της ομάδας που στηρίζουν την εξουσία του.

Το βασικό χαρακτηριστικό του ηγέτη (από όσα προαναφέρθηκαν) είναι η προσήλωση του σε ένα αξιακό σύστημα που τον υπερβαίνει..Και σήμερα η πατρίδα μας αλλά και το κόμμα μας έχει ανάγκη όσο ποτέ, από άφθαρτους φιλόδοξους κι ενημερωμένους νέους με γνώσεις, (επιστήμονες) με διάθεση για προσφορά στα κοινά και τον συνάνθρωπο.

Από τον Πρόεδρο της τοπικής μας μέχρι και τον Πρόεδρο του κόμματος μας που επάξια κέρδισε και κατέχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης,Διαφορετικά ένα πισωγύρισμα με παλιές συνταγές, πρακτικές και με φθαρμένα πρόσωπα,μόνο στη μιζέρια και στα ίδια τραγικά αποτελέσματα μπορεί να μας ξαναφέρει κι έτσι να σβήσει,κάθε ελπίδα για το αύριο. H πολιτική αλλαγή την οποία όλοι προφανώς επιζητούμε δεν μπορεί να επέλθει ως μάννα εξ ουρανού. Θα λάβει σάρκα και οστά μέσα από την ψήφο των πολιτών που την ενστερνίζονται κι αυτό πρέπει να φανεί στις 13 του Μάη..στις εκλογές των τοπικών μας..

Οψόμεθα !!!

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close