Εργασιακά

Εθελουσία έξοδος για 700 εργαζομένους στον ΟΤΕ

AppleMark
AppleMark
Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για επτακόσιους εργαζόμενους, οι οποίοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ανακοίνωσε χθες ο ΟΤΕ.
Η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση του προγράμματος εκτιμάται σε περίπου 85 εκατομμύρια ευρώ, ενώ όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού από το πρόγραμμα δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς η εταιρεία επωμίζεται το σύνολο του κόστους. Τα κίνητρα αποχώρησης που παρέχονται είναι μεταξύ άλλων:
• Χορήγηση ποσού που αναλογεί στο 60-90% των σημερινών καθαρών αποδοχών του εργαζομένου μέχρι τη λήψη σύνταξης.
• Η προβλεπόμενη για το προσωπικό ΟΤΕ αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας σύμβασης.
• Μεικτό ποσό περίπου ίσο με το κόστος της αναγνώρισης του συνολικού χρόνου στρατιωτικής θητείας, που ανέρχεται μέχρι του μεικτού ποσού των περίπου 11.000 ευρώ.
• Ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη.
• Προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου. Παράλληλα ο ΟΤΕ θα «τρέξει» και φέτος ειδικά Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης βάσει των ετών υπηρεσίας για ειδικές κατηγορίες εργαζομένων ΟΤΕ (προσωπικό σε διοικητικές υπηρεσίες, καταστήματα, call centers κ.λπ.) που δεν είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, καθώς και για εργαζόμενους της COSMOTE. Στις παροχές των προγραμμάτων περιλαμβάνεται η προβλεπόμενη για το προσωπικό αποζημίωση σε περίπτωση καταγγελίας της σύμβασης, καθώς και επιπλέον οικονομικό κίνητρο της τάξης των περίπου 20 σημερινών μεικτών μισθών του εργαζομένου. Επιπλέον παρέχονται ομαδική ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη και προνομιακές προσφορές για προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close