Δήμοι

Εθελοντισμός και προσφορά από Τρικαλινούς και Σύρους , μοίρασαν εμφιαλωμένα νερά στα πλημμυρισμένα χωριά

Εθελοντισμός και προσφορά από Τρικαλινούς και Σύρους , μοίρασαν εμφιαλωμένα νερά στα πλημμυρισμένα χωριά τα οποία επλήγησαν ανεπανόρθωτα από την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών.

Από τις βόμβες και το αίμα, στις κατεστραμμένες περιουσίες. Ο εθελοντισμός, η προσφορά, η έγνοια για τον συνάνθρωπο, κυριάρχησαν το Σάββατο στα πλημμυρισμένα χωριά των Τρικάλων .

Όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου Τρικκαίων :

 τρίκαλα πλημμύρες«Χωριά του Δήμου η Φωτάδα και το Καλονέρι, έμειναν χωρίς πόσιμο νερό, λόγω προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση και των ορμητικών υδάτων. Η Ομάδα Εθελοντών του Δήμου Τρικκαίων ανέλαβε να συνδράμει το έργο του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ, που είχαν ήδη εξασφαλίσει μεγάλες ποσότητες εμφιαλωμένου νερού.  Κύρια μέριμνα, να βελτιωθεί με κάθε τρόπο η κατάσταση των κατοίκων, μέχρι να υποχωρήσουν τα καιρικά φαινόμενα. Εξάλλου, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, όλα τα μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου εργάστηκαν πυρετωδώς, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.  Αλλά η παρέμβαση δεν σταματά στα μηχανήματα. Εχει σημασία η επόμενη ημέρα: η φροντίδα. Ετσι, άρχισε η διανομή των εμφιαλωμένων νερών, στους κατοίκους των χωριών. Ανάμεσα στους εθελοντές,  και πρόσφυγες από τη Συρία… την πολύπαθη χώρα με τους πολύπαθους κατοίκους
Σε μια ενέργεια, στην οποία συνενώθηκαν ο εθελοντισμός,  η μέριμνα και το νοιάξιμο.  Λέξεις που απέκτησαν νόημα στα χωριά του Δήμου Τρικκαίων,  από Ελληνες και Σύρους.»

τρίκαλα πλημμύρες1Στο μεταξύ , μεγάλες είναι οι ζημιές στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας , ενώ τραγική χαρακτηρίζεται η εικόνα και σε χωριά του Δήμου Τρικκαίων , με τους κατοίκους του Βαλομανδρίου αλλά και του Παραποτάμου του Δήμου Πύλης, να είναι σε απόγνωση , βλέποντας τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν , όταν υπερχείλισε ο Πηνειός ποταμός , προκαλώντας τεράστιες ζημιές στις περιουσίες τους .

 

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close