Αρχική / Εδώ & Παντού / Με Νόμο του 1922 απαγορεύεται η χρήση ελληνικών φρούτων στην ελληνική ζυθοποιία
μπυρα

Με Νόμο του 1922 απαγορεύεται η χρήση ελληνικών φρούτων στην ελληνική ζυθοποιία

Με Νόμο του 1922 απαγορεύεται η χρήση ελληνικών φρούτων στην ελληνική ζυθοποιία , θέμα που έφερε στη Βουλή με την μορφή ερώτησης η Βουλευτής της ΝΔ κ. Ντόρα Μπακογιάννη .

Συγκεκριμένη με ερώτησή της στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη  τα εξής:

«Η ζυθοποιία αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Συνεισφέρει ετησίως έσοδα 1,9 δισ. στο Δημόσιο, συντηρεί 2000 θέσεις εργασίας και δημιουργεί νέα προστιθέμενη αξία 500.000.000 ευρώ το χρόνο. Παρά τη γενική υπερφορολόγηση που έχει επιβάλει η κυβέρνηση, οι Έλληνες ζυθοποιοί συνεχίζουν να επιχειρούν και να δημιουργούν ποιοτικά προϊόντα, με υψηλό εξαγωγικό δείκτη.

Όμως το Υπουργείο απαγορεύει στη ζυθοποιία να κάνει χρήση ελληνικών φρούτων στην παραγωγή μπίρας, καθώς και να παράγει και να εμφιαλώνει ποτά από ζύμωση, όπως ο μηλίτης.

Αυτή η αναχρονιστική και παράλογη διάταξη ισχύει από το 1922 και ουσιαστικά επιβάλλει τη χρήση αποκλειστικά εισαγόμενων φρούτων, καθώς και την εισαγωγή ποτών ζύμωσης.

Στην ουσία, η απραξία του Υπουργείου και η αδιαφορία του να αλλάξει αυτή την παρωχημένη πολιτική, εμποδίζει την ανάπτυξη της ελληνικής ζυθοποιίας, καταδικάζει περαιτέρω την ελληνική παραγωγή φρούτων και, φυσικά, δυσχεραίνει τη διατήρηση ή αύξηση των θέσεων εργασίας στις ζυθοποιίες, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Υπάρχει σχεδιασμός για την κατάργηση του Ν. 2963/1922 που απαγορεύει στην ελληνική ζυθοποιία τη χρήση ελληνικών φρούτων στην παραγωγή μπίρας και την παραγωγή ποτών από ζύμωση;».

Σχετικά admin

Δείτε επίσης

Από την Παλαιστίνη ο Πάνος Σκουρλέτης , υπογραφή κοινής δήλωσης για συνεργασία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Με την υπογραφή κοινής Δήλωσης για την συνεργασία σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και με την …

4 Σχόλια

  1. Eιναι απο τα απιστευτα και ελληνικα, σαμπως το γεγονος οτι κανεις δεν ξερει τι πρωτες υλες χρησιμοποιουν οι ζυθοποιιες γιατην παραγωγη των μπυρων τους ειναι επισης περιεργο.

  2. athanasia makryp.

    Ειμαι βολιωτισα, αυτο που λεει ο κυριος Νασος ειναι αληθεια, τουλαχιστον οι αγροτες του βολου το κριθαρι τους το δινουν στην αμστελ απο οτι μαθαινω.

  3. Και στην ηλεια κα αθανασια ..η αμστελ το παιρνει το κριθαρι .

  4. Δεν υπαρχει χρονος για χασιμο απο αυτη τη κυβερνηση αφου η ιδια δεν μπορει να επενδυσει ας αφησει τα εργσοστασια να το κανουν…παραδειγματα πολλα η μια (κοκακολα) παλευει να φτιαξει μεγαλο εργοστασιο στα οινοφυτα, η αλλη «φτιαχνει¨χωρις καμια κρατικη βοηθεια το λιμανι της κατακαημενης Πάτρας για να συνεχισει τις εξαγωγες ελληνικου κριθαριου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Συνεχίζοντας να χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies. Περισσότερες πληροφορίες.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό. Περισσότερα

Κλείσιμο