Σταμάτης Μπαλομούτσουνος

Η Ελλάδα του Πινόκιο και…των παπαγάλων

Το παραμύθι του Πινόκιο, λίγο ή πολύ, είναι σε όλους γνωστό, όμως τα ψέματα του Έλληνα Πινόκιο, του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, όχι μόνο είναι γνωστά, αλλά και πολυδιαφημισμένα , από τα παπαγαλάκια που «κολλημένα» δίπλα του  προσπαθούν δήθεν να το παίξουν δημοσιογράφοι.

Πως διαφορετικά, μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς τα παπαγαλάκια που αναπαράγουν κάθε τι που λέει;

Δεν πέρασαν ούτε 24 ώρες από την λήξη των διαδικασιών της χορήγησης των 4 τηλεοπτικών αδειών στους παλιούς και νέους παίχτες της τηλεόρασης, που για να λάβουν τις περίφημες αυτές άδειες, θα πληρώσουν 264 εκατομμύρια ευρώ και ενώ εγκαινίαζε, με την γνωστή σε όλους μας φιέστα, που ακολούθησε, ένα μικρό τμήμα του Αυτοκινητόδρομου, Κορίνθου – Πατρών, άνοιξε το στόμα του, για να λαλήσει το νέο του ψέμα, ότι, τα χρήματα από την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, θα δοθούν στις κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την μεγάλη οικονομική κρίση.

Σταμάτης-ΜπαλομούτσουνοςΓράφει ο Σταμάτης Μπαλομούτσουνος

Σε χρόνο ρεκόρ, ήρθε η απάντηση από τους δανειστές μας….. τα χρήματα των αδειών θα πάνε για το χρέος, διότι αυτή η ενέργεια αποτελεί μνημονιακή δέσμευση.

Γιατί κύριε Τσίπρα, άλλη μια κοροϊδία σε βάρος του Έλληνα και της Ελληνίδας;

Γιατί κύριε Τσίπρα, εκτελείτε τον αφανισμό ενός λαού, που πίστεψε στα ψεύτικα λόγια, όχι μόνο των δικών σας,αλλά και όλης της κυβέρνησης;

Όσο δε για τους παπαγάλους που τον ακολουθούν, αυτοί ωραιοποιούν τα λόγια του. Μια ματιά σε Κυριακάτικες εφημερίδες , φιλικές προς την κυβέρνηση, θα καταλάβετε τι λέω.

Άλλη μια επισήμανση, από τα λόγια του πρωθυπουργού, των συνεργατών του και γενικά όλης της κυβέρνησης.

Ίσως πρέπει να θυμίσουμε μερικά, από τα ψέματα των πρασινό-ροζ κυβερνώντων. Τι να πρώτο πω ; Ή καλύτερα τι να ξεχάσω;

Περικοπές συντάξεων – κύριων και επικουρικών, ΕΝΦΙΑ, αύξηση της φορολογίας, αύξηση του ΦΠΑ, στο 24%, αύξηση κόστους ζωής, αύξηση των αυτοκτονιών,

μεγαλύτερο κύμα φυγής προς το εξωτερικό νέων ανθρώπων, επιστημόνων για εξεύρεση εργασίας ή καλύτερα βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους.

Η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων (άλλο μεγάλο ψέμα για την εσωτερική κατανάλωση και για αποπροσανατολισμό του λαού), η Ελλάδα τρώει, η ίδια τα παιδιά της ( όπως έκανε ο Κρόνος στην Ελληνική μυθολογία). Η υγεία, η παιδεία και τόσα άλλα μικρά ή μεγάλα, που συμβαίνουν καθημερινά.

Η κυβέρνηση του Πινόκιο Τσίπρα, διαπράττει μια γενοκτονία, σε βάρος ενός λαού και δεν κουνιέται φύλλο.

Τον φτωχοποιεί , τον εξοντώνει .

Η αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα , ανύπαρκτες, σαν τους θλιβερούς, κακοφτιαγμένους θιάσους που γυρνούν εδώ και εκεί, για την εξασφάλιση ψήφων.

Τέλος , το άλλο Σαββατοκύριακο στην Θεσσαλονίκη, στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ο Πινόκιο θα πει, πολλά ακόμα , παλιά ή νέα ψέματα , απευθυνόμενος προς τους ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ!!!!!

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close