Χωρίς κατηγορία

Έρχονται τα δύο πρώτα λεωφορεία χωρίς οδηγό στα Τρίκαλα

τρικαλα χωρις οδηγο
Την ερχόμενη Τρίτη 30 Ιουνίου, το πρωί, φθάνουν στα Τρίκαλα τα δύο πρώτα υπερσύγχρονα τεχνολογικά λεωφορεία χωρίς οδηγό, προκειμένου, μαζί με την έλευση των ξένων επιστημόνων να ξεκινήσει μια νέα διαδικασία, όπως ενημερώνει ο Δήμος Τρικκαίων.

Αυτή της προστατευόμενης κυκλοφορίας των οχημάτων για αποτύπωση της διαδρομής, μαζί με τεχνικές παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν.

Δηλαδή, τα λεωφορεία θα «αποθηκεύουν» στη μνήμη των υπολογιστών τους τα όσα θα «βλέπουν» στη διαδρομή, από τη Τετάρτη 1 Ιουλίου μέχρι και την Κυριακή 12 Ιουλίου.

Σε όλο αυτό το διάστημα, η πορεία των λεωφορείων θα γνωστοποιείται, προκειμένου να γνωρίζουν οι οδηγοί, οι πεζοί, οι ποδηλάτες και οι κάτοικοι της πόλης, πώς θα κινούνται.

Θα υπάρχει, έτσι, μια πρόγευση για τον τρόπο με τον οποίο θα αλλάξει η ζωή μας και πώς τα Τρίκαλα αποκτούν από τον Σεπτέμβριο του 2015 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016, την παγκόσμια πρωτιά κίνησης των λεωφορείων χωρίς οδηγό σε αστικό περιβάλλον.

Σημειώνεται ότι μέχρι το βράδυ σήμερα Παρασκευή, 26 Ιουνίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, ολοκληρώνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης νέου τάπητα σε σημεία της διαδρομής, από την οποία θα διέλθουν τα λεωφορεία χωρίς οδηγό.

Την Πέμπτη έγιναν οι αποξέσεις οδοστρώματος σε τμήματα των οδών Στρ. Σαράφη, Β. Τσιτσάνη και Αμαλίας ενώ τη Παρασκευή ασφαλτοστρώνονται τα τμήματα αυτά.

Οι κάτοικοι και οι οδηγοί της πόλης άλλαξαν για λίγες ημέρες τις συνήθειες τους, αλλά το αποτέλεσμα εντυπωσίασε, καθώς δεν σημειώθηκαν διαμαρτυρίες, παρά την αναμενόμενα υπαρκτή ταλαιπωρία.
Πλέον, με τις εργασίες και στη διασταύρωση των οδών Οθωνος και Βενιζέλου (στην πίσω είσοδο των παλιών φυλακών), το πρώτο μέρος των έργων «υποδοχής» των λεωφορείων, βαίνει προς το τέλος του.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close