Εργασιακά

Έξω οι Νεοναζί από τα συνδικάτα-Μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΕ ΟΤΑ

Έξω οι Νεοναζί από τα συνδικάτα,είναι το κεντρικό σύνθημα της αφίσας της ΠΟΕ ΟΤΑ , με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε η «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» (Ε.Λ.ΔΥΝ.), ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από την «Χρυσή Αυγή», ενάντια στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εκλεγμένης Εφορευτικής Επιτροπής.

Λίγες ημέρες πριν, οι εργαζόμενοι του Δήμου, μέσα από το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Σωματείου, αποφάσισε τη μη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής, «διότι ευθέως προσκρούει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και μέσα από το Καταστατικό του Συλλόγου».

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ομοσπονδία κάνει λόγο για εκφοβισμό και τρομοκρατία, που από την πρώτησ στιγμή είναι  το «όπλο» των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής και όσων τους εκπροσωπούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που διαχωρίζουν την εργατική τάξη με βάση «χρώμα» και εθνικότητα, σπέρνοντας το μίσος.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι εργαζόμενοι την ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, σε ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων του Νομού Θεσσαλονίκης από τις 10:00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας και σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου του Νομού Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 3-5).

Ακόμη, ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να βρεθεί στο πλευρό των συναδέλφων του , ενώ στέλνει μήνυμα για Δημοκρατικό προσκλητήριο» Συνάδελφοι αύριο στο πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης συζητείται η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων της χρυσής αυγής εναντια στο Δήμο εργαζομένων Θεσσαλονίκης.Τα Μέλη της χρυσής Αυγής απειλούν ότι θα συγκεντρωθούν στα δικαστήρια ελπίζοντας να επηρεάσουν τους δικαστές . Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας αύριο στις 11 π.μ να δώσουμε δημοκρατικό παρών στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.Η ομοσπονδία μας προκήρυξε στάση εργασίας στο νομό Θεσσαλονίκης…ξέρω οτι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης δεν φοβούνται,δεν τρομοκρατούνται..για αυτό τον λόγο σε αυτό το δημοκρατικό προσκλητήριο θα είμαι παρών ως πρόεδρος της ομοσπονδίας..καλή αντάμωση συνάδελφοι»

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ

«Ασφαλιστικά μέτρα κατέθεσε η «Εθνικιστική Λαϊκή Δύναμη Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης» (Ε.Λ.ΔΥΝ.), ψηφοδέλτιο υποστηριζόμενο από την Χρυσή Αυγή, ενάντια στον Σύλλογο Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης και της Εκλεγμένης Εφορευτικής Επιτροπής για τον αποκλεισμό των νοσταλγών του φασισμού από τις εκλογικές διαδικασίες των εργαζομένων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Λίγες ημέρες πριν, οι εργαζόμενοι του Δήμου, μέσα από το ανώτατο όργανο Διοίκησης του Σωματείου αποφάσισε την μη συμμετοχή της συνδικαλιστικής παράταξης της Χρυσής Αυγής διότι ευθέως προσκρούει στις αρχές και τα ιδεώδη του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως εκφράζονται και μέσα από το Καταστατικό του Συλλόγου.
Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία είναι από την πρώτη στιγμή το «όπλο» των εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής και όσων τους εκπροσωπούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης, που διαχωρίζουν την εργατική τάξη με βάση «χρώμα» και εθνικότητα, σπέρνοντας το μίσος.
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε να προκηρύξει για αύριο, ΠΕΜΠΤΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όλων των εργαζομένων του Νομού Θεσσαλονίκης από τις 10:00 το πρωί μέχρι το τέλος της πρωινής βάρδιας. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από την είσοδο του Δικαστικού Μεγάρου του Νομού Θεσσαλονίκης (26ης Οκτωβρίου 3-5).

Κανένα ψηφοδέλτιο, καμία παράταξη, κανένα Σωματείο που διακατέχεται από νεοναζιστικές και φασιστικές νοοτροπίες δεν μπορεί να αποτελεί Μέλος ή ακόμη και μέρος-τμήμα της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., μιας Ομοσπονδίας που από την πρώτη στιγμή χτύπησε το «καμπανάκι» του κινδύνου αναβίωσης φασιστικών πυρήνων, από την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που επιβάλλονται στην χώρα.

ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.»

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close