Εδώ & Παντού

«Πώς ενισχύεται η ένταξη των μεταναστών στις πόλεις;» Πολιτική συνάντηση στο Άμστερνταμ για το προσφυγικό – Προέδρευσε ο Δήμαρχος Αθηναίων

Με θέμα «Πώς ενισχύεται η ένταξη των μεταναστών στις πόλεις;» , πραγματοποιήθηκε η 2η πολιτική συνάντηση στο Άμστερνταμ για το προσφυγικό , στην οποία προέδρευσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης .

Ο δήμαρχος Αθηναίων είναι προσκεκλημένος των επιτρόπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Μεταναστευτικό Δημήτρη Αβραμόπουλου και Περιφερειακής ΠολιτικήςCorina Cretu, καθώς και του δημάρχου του Άμστερνταμ  Eberhard van der Laan.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τις πόλεις της Ευρώπης για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του προσφυγικού, αλλά και η ανάδειξη του κρίσιμου ρόλου που παίζουν οι πόλεις στο μεταναστευτικό ζήτημα. Παράλληλα υπήρξε ενημέρωση από την Επιτροπή για τις πολιτικές ένταξης των μεταναστών, την πρόοδο της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης των προσφύγων, αλλά και για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των πόλεων για μια πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. Συζητήθηκε επίσης η ανάγκη μεγαλύτερης συνεργασίας και αλληλεγγύης μεταξύ των ευρωπαϊκών πόλεων στο πλαίσιο και της πρωτοβουλίας της Αθήνας «Πόλεις αλληλεγγύης» .

Στη συνάντηση μετείχαν επίσης οι Δήμαρχοι Γάνδης, Ρίγας, Γκντανσκ, πολιτικοί εκπρόσωποι της Βαρκελώνης και του Βερολίνου καθώς και εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με θέματα μετανάστευσης.

Tags

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Close